Acțiunile Nintendo au scăzut cu 17% după ce a avertizat că Pokemon Go va avea o contribuție limitată la profit

Acțiunile Nintendo au scăzut cu 17% după ce a avertizat că Pokemon Go va avea o contribuție limitată la profit
scris 25 iul 2016

Acțiunile Nintendo au scăzut luni cu 17%,cel mai mult după 1990, după ce compania japoneză a avertizat că jocul Pokemon Go, al cărui succes a dus la dublarea cotațiilor în numai două săptămâni, va avea o contribuție limitată la profit, transmite MarketWatch.

Titlurile diviziei din Japonia a McDonald’s, care a anunțat săptămâna trecută o colaborare cu Pokemon Go, au inversat la rândul lor tendința ascendentă, înregistrând un declin de peste 11%, scrie News.ro.

Bazat pe franciza Nintendo, Pokemon Go este primul hit al producătorului japonez de jocuri video. Jocul a fost dezvoltat de compania Pokemon, la care Nintendo deține o participație de 32%, și compania Niantic, din San Francisco, la care Pokemon are în proprietate o participație a cărei mărime nu a fost făcută publică.

Nintendo a anunțat vineri, după închiderea bursei, că profitul provenit din vânzarea dispozitivului Pokemon Go Plus a fost inclus ăn actuala estimare, de 35 de miliarde de yeni, pentru anul fiscal care se încheie în martie.

Compania va raporta miercuri rezultatele aferente primului trimestru fiscal, din perioada aprilie-iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
pokemon go