Acțiunile Petrom au scăzut cu 1,8%, într-o piață în creștere ușoară

Acțiunile Petrom au scăzut cu 1,8%, într-o piață în creștere ușoară
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 nov 2015

Bursa de la București a închis joi în creștere ușoară, într-o piață dominată de tranzacții cu acțiunile Fondul Proprietatea (FP), care a asigurat peste 40% din rulajul de 38,6 milioane de lei. În pofida volumelor consistente, titlurile fondului de investiții au urcat cu doar 0,5%, în linie cu evoluția principalilor indici, câștiguri mai importante, de până la 2,3%, fiind consemnate pe acțiunile Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD) și Transelectrica (TEL). OMV Petrom (SNP), cel mai mare grup petrolier din România, a scăzut cu 1,8%, pe fondul declinului cotațiilor internaționale ale țițeiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Transelectrica (TEL), companie cu capital majoritar de stat, au încheiat ședința bursieră cu un avans de 1,43%, la 28,4 lei/unitate. Evoluția acțiunilor nu a fost influențată negativ de informațiile privind o serie de percheziții efectuate joi dimineață de procurorii Anticorupție la sediile Transelectrica din București și Craiova, într-un dosar ce vizează infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, instrumentat în colaborare cu SRI. Anchetatorii au suspiciuni în legătură cu încheierea mai multor contracte între compania de stat și firme private, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice.

Tot în sectorul energetic, acțiunile distribuitorului de energie electrică Electrica SA (EL) au urcat cu 1,69%, pe un rulaj de 2,2 milioane de lei, în timp ce titlurile Romgaz au avansat cu 1,96%, pe transferuri de 6,1 milioane de lei.

BRD a închis sesiunea cu o creștere de 2,3%, la 12,4 lei/acțiune. Tranzacțiile cu acțiunile băncii au depășit 3,6 milioane de lei, în urcare de la 1,1 milioane de lei în ședința de miercuri.

Indicii de referință, BET și BETPlus, au crescut cu 0,4%, în ton cu evoluția principalelor piețe de capital din Europa.

Stoxx Europe 600 a închis joi la maximul ultimelor trei luni, pe fondul optimismului generat de comentariile băncii centrale din SUA privind o eventuală majorare a dobânzii cheie în luna decembrie. Pe bursa de la Atena, acțiunile National Bank of Greece și Piraeus, bănci prezente și pe piața românească, au scăzut cu peste 15%, în urma unor informații din presă potrivit cărora cele două instituții bancare au dificultăți în atragerea fondurilor necesare pentru majorarea capitalului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
inchidere