Acțiunile românești – în relativ impas. Volatilitatea din piețele financiare internaționale mărește interesul investitorilor pentru segmentul certificatelor

Acțiunile românești – în relativ impas. Volatilitatea din piețele financiare internaționale mărește interesul investitorilor pentru segmentul certificatelor

Sursa foto: Phongphan Supphakankamjon | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iul 2021

La BVB, indicii principali au avut oscilații mici, iar acțiunile s-au mișcat în direcții opuse pe volume foarte slabe. Lichiditatea pieței a fost salvată de tranzacții pe instrumentre derivate având activ suport indicele Dow Jones, într-o etapă cu fluctuații puternice pe bursa americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ședință marcată de letargia de vară la Bursa de Valori București. Rulajul pieței de acțiuni abia a fost de 24,89 milioane lei (5,05 milioane euro), iar activitatea scăzută a permis titlurilor Transport Trade Services (TTS), cu transferuri însumând 4,74 milioane lei, să fie pe loc în clasamentul tranzacțiilor. Ordinele de cumpărare au fost întâlnite pe acest emitent doar după apăsarea cotației, declinul fiind de 2,54%, până la prețul de 19,20 lei/acțiune.

Pulsul pieței slabe poate fi luat și la nivelul evoluției indicilor, cu închideri divergente și deviații modeste față de nivelurile de referință: +0,12% pentru indicele compozit BET Plus, -0,31% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.022,33 puncte, +0,35% pentru indicele energetic BET-NG și +0,12% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.859,92 puncte nu a compromis încă secvența specifică trendului ascendent conform teoriei lui Dow, cu minime și maxime din ce în ce mai ridicate, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile românești – în relativ impas. Volatilitatea din piețele financiare internaționale mărește interesul investitorilor pentru segmentul certificatelor

Acțiunile ce dețin ponderea în structura indicilor au avut pe linie aprecieri moderate pe schimburi apropiatew de reperul de 2 milioane lei: +0,59%, până la prețul de 0,4290 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), +0,73%, până la prețul de 2,7600 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), și +0,21%, până la prețul de 1,8740 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, poate fi evaluat la peste 3 miliarde dolari în cadrul IPO de la New York CITEȘTE ȘI Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, poate fi evaluat la peste 3 miliarde dolari în cadrul IPO de la New York

Tot pe segmentul fondurilor închise de investiții pentru care interesul s-a mărit la publicfarea rezultatelor financiare semestriale, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au coborât cu 0,22%, până la prețul de 1,8560 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,85 milioane lei, și titlurile Evergent Investments (EVER) au câștigat 0,37%, până la prețul de 1,3400 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,35 milioane lei. Tot la capitolul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 1,80%, până la prețul de 17,48 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,32 milioane lei.

Peisajul sărăcăcios pentru acțiunile românești a fost compensat de activitatea însumând 7,10 milioane lei (1,44 milioane euro) din piața certtificatelor. Aceasta a fost catalizată de produsele turbo având suport indicele Dow Jones Average Industrial emise de BRK Financial Group (BRK) într-o sesiune agitată la New York Stock Exchange.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
tts
evergent investments