Acțiunile Rompetrol Rafinare cresc la BVB cu peste 8%, după ce investitorii au aflat ce preț cere statul

Acțiunile Rompetrol Rafinare cresc la BVB cu peste 8%, după ce investitorii au aflat ce preț cere statul
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 feb 2016

Titlurile Rompetrol Rafinare Constanța (RRC) consemnau la orele prânzului un avans de peste 8%, până la prețul de 0,0466 lei/acțiune, după ce statul a anunțat că vrea să încaseze 800 milioane lei pe pachetul său de 26,7% din titluri, echivalent pentru un preț de 0,0679 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așteptări moderate în piață față de posibilitatea de înstrăinare la un preț măcar comparabil cu oferta de preluare a KazMunayGas de la începutul anului 2010. Față de acel reper de 0,75 lei/acțiune sunt peste 37% mai jos.

Totuși, astăzi, cotația încearcă o mișcare de recuperare, la orele prânzului urcând cu 8,37%, până la prețul de 0,0466 lei/acțiune, conform platformei de tranzacționare IFB Finwest, pe un rulaj modest, în linia acestui emitet, cu puțin peste 17.000 de lei.

Investitorii nu ignoră total știrea, chiar dacă probabil au rezerve că tranzacția chiar se va încheia, iar dacă se va încheia că se va răsfrânge și asupra pachetelor acționarilor cu plasamente de portofoliu.

În luna iulie 2015, Guvernul a aprobat vânzarea unui pachet de 26,7% din acțiunile Rompetrol Rafinare pe care le deține statul român, prin Ministerul Energiei. Măsura a fost inclusă în memorandumul semnat de statul român cu acționarul majoritar al Rompetrol, compania kazahă KazMunayGaz, care prevede vânzarea prin licitație cu strigare a acestui pachet de acțiuni pentru suma minimă de 200 de milioane de dolari.

În prezent, KMG International controlează 48,11% din acțiunile RRC, iar statul român, prin Ministerul Energiei - 44,69%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare
kazmunaygas
bvb
bursa
petrol