Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 4% după raportarea rezultatelor trimestriale

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 4% după raportarea rezultatelor trimestriale
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2019

Acțiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 4%, analiștii de pe Wall Street fiind sceptici în privința cererii pentru automobilul de serie Model 3 și a capacității producătorului american de automobile electrice de a-și face loc pe piața din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a raportat miercuri un profit aferent trimestrului patru sub așteptările analiștilor și a surprins investitorii anunțând că directorul financiar Deepak Ahuja va pleca și va ceda postul adjunctului său, Zach Kirkhorn, scrie News.ro.

Analiștii băncii JPMorgan se numără  printre cei care au avertizat că plecarea lui Ahuja va priva compania de experiența sa îndelungată în industria auto și de o relativă stabilitate în compania care s-a confruntat din 2016 cu o fluctuație mare de directori.

Producția OPEC a avut cel mai mare declin din ultimii 2 ani CITEȘTE ȘI Producția OPEC a avut cel mai mare declin din ultimii 2 ani

Un alt motiv de îngrijorare pentru analiști este faptul că Tesla a anunțat că în prezent fabrică automobile doar pentru China și Europa și că anticipează un decalaj de circa 10.000 de vehicule între producție și livrări, din cauza vehiculelor aflate în tranzit la sfârșitul primului trimestru.

Acesta este un indiciu puternic că cererea din Statele Unite, atât pentru vehiculele Model 3 cu autonomie medie cât și pentru cele cu autonomie mare, a fost epuizată, iar compania încă are un stoc de circa 6.800 de automobile Model 3 nevândute, consideră analiștii de la firma Cowen.

Cu toate acestea, declinul acțiunilor Tesla este mai mic decât cel sugerat de evoluția consemnată miercuri, imediat după anunțarea rezultatelor trimestriale, și cu mult sub fluctuația înregistrată anul trecut.

Tesla, care încă încearcă s își stabilizeze producția și să obțină un profit consistent, a încheiat trimestrul patru cu rezerve de numerar de 4,3 miliarde de dolari și a precizat că are lichidități suficiente pentru a răscumpăra obligațiuni convertibile în valoare de 920 de milioane de dolari, scadente în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni