Altur Slatina - lovit de războiul din Ucraina. Suspendă activitatea, mare parte dintre salariați vor fi afectați

Altur Slatina - lovit de războiul din Ucraina. Suspendă activitatea, mare parte dintre salariați vor fi afectați
scris 15 apr 2022

Producătorul de componente auto Altur este lovit de războiul din Ucraina, anunțând că își suspendă activitatea temporar, începând cu săptămâna viitoare și până la 1 mai, dar cu posibilitatea prelungirii perioadei dacă este cazul, suspendarea urmând să afecteze și contractele individuale de muncă pentru o mare parte dintre salariați.

Măsurile sunt argumentate prin conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activității economice din Ucraina, precum și la instituirea de către comunitatea internațională împotriva Federației Ruse și a Belarusului de sancțiuni economice, de restricții financiare și de restricții privind relațiile economice.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

Pe fondul evoluției conflictului dintre Rusia și Ucraina, Altur înregistrează o scădere a volumului activității de producție datorată lipsei comenzilor din partea clienților externi (ZF Braking Systems Poland Sp. Z o.o., ZF Automotive Czech s.r.o) care și-au redus activitatea de producție, anulând comenziile de achiziție.

 

Societatea, listată la cota Bursei de Valori București, a fost controlată de firme care au gravitat în jurul omului de afaceri Cătălin Chelu, însă în 2018, prin tranzacții pe piața deal, omul de afaceri Adrian Andrici, unul dintre acționarii clubului Universitatea Craiova și finanțator al publicației Kamikaze, a ajuns la o deținere de 26,33% din titlurile companiei. Acum, acesta deține 28,1% din acțiuni.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Cel mai important acționar este firma Mecanica Rotes, cu o participație de 28,15% din capitalul social. 

viewscnt
Afla mai multe despre
altur slatina
bvb
bursa