Aquila distribuie dividende de aproape 50 milioane lei. Cât cash primesc pentru viitorii pensionari fondurile NN

Aquila distribuie dividende de aproape 50 milioane lei. Cât cash primesc pentru viitorii pensionari fondurile NN
scris 27 mar 2023

Liderul serviciilor logistice și de transport din România, Aquila, acordă un dividend cu randament de 6%.

Consiliul de Administrație al Aquila Part Prod Com (AQ) a convocat pentru 28-29 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și repartizarea profitului net de 85,23 milioane lei obținut anul trecut.

Suma de 48,29 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende, reprezentând o rată de distribuție de 56,66%. Din distribuția de numerar, câte 16,09 milioane lei ar urma să revină celor doi acționari principali, Alin Dociu și Cătălin Vasile, care fiecare au 33,33% din acțiuni, iar alte 4,16 milioane lei ar trebui încasate de fondurile administrate NN, în contul participației de 8,62% din titluri.

Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 10% CITEȘTE ȘI Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 10%

Dividendul brut cu dată a plății 7 iunie este de 0,04077 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB de 0,6360 lei/acțiune al titlurilor Aquila, acesta conferă acționarilor un randament de 5,90%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor este supusă spre aprobare contractarea de credite într-un plafon de 9,00 milioane euro. Suma de 7,60 milioane euro ar urma să fie destinată investițiilor aferente mijloacelor de transport și 1,40 milioane lei ar urma să fie alocate pentru echipamente de depozite și automatizări.

viewscnt
Afla mai multe despre
aquila
bvb
bursa
listare
dividende