ASF revine după două ore: de fapt, încă nu a fost aprobată documentația pentru oferta FP

ASF revine după două ore: de fapt, încă nu a fost aprobată documentația pentru oferta FP
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 ian 2016

După ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) comunicase că în ședința de astăzi a Consiliului au fost aprobate actele pentru derularea operațiunii de piață de accelerare a programului de răscumpărări, ulterior instituția a revenit spunând că informația respectivă a fost eronată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) încă mai are de așteptat până la primirea avizului supraveghetorului pieței pentru oferta de răscumpărare pe care o preconizează pentru 430 milioane de titluri, reprezentând 3,84% din capitalul social. Consiliul ASF nu a aprobat în ședința de astăzi documentația aferentă operațiunii de piață deși inițial comunicase că o decizie în acest sens fusese luată astăzi.

Fix două ore și jumătate s-a scurs între cele două mesaje de poștă electronică trimise redacției de instituția de supraveghere a pieței de capital. Primul anunța primirea avizului favorabil, iar cea de-a doua făcea rectificarea: "În comunicatul de presă referitor la deciziile Consiliului ASF, transmis în cursul zilei de astăzi, a apărut, dintr-o eroare, o informație care privește Fondul Proprietatea".

Depusă în ziua de 14 ianuarie, documentația aferentă ofertei de accelerare a programului de răscumpărări al FP, urmează să primească răspuns în termenul legal de 10 zile lucrătoare, cel mai târziu în ultima parte a săptămânii viitoare.

Titlurile Fodului au închis ședința de astăzi la un preț de 0,737 lei/acțiune, în creștere cu 1,94% față de sesiunea anterioară pe volume echivalente cu 2,23 milioane lei. La actuala cotație, capitalizarea bursieră a emitentului este de 8,25 miliarde lei (1,82 miliarde euro).

Fondul a raportat la nivelul lunii decembrie un activului net de 12,09 miliarde lei (2,67 miliarde euro) la nivelul lunii decembrie a anului trecut, în scădere cu 8,61% față de 13,23 miliarde lei în decembrie 2014 și cu 22,70%, față de valoarea de 15,64 miliarde lei afișată înaintea listării de la începutul anului 2011.

La prețul închiderii de astăzi de 0,737 lei/acțiune, față de VUAN-ul de 1,1564 lei/acțiune de la nivelul lui decembrie, societatea se tranzacționează cu un discount de piață de 36,26%.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
asf
bvb
bursa
rascumparari