Banca Transilvania atinge o capitalizare record și readuce volumele pe bursă

Banca Transilvania atinge o capitalizare record și readuce volumele pe bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 aug 2021

Peste jumătate din activitatea de la BVB a fost asigurată de acțiunile Băncii Transilvania, care au explodat pe un nou maxim.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O etapă marcată de volume slabe a fost ruptă la debutul de săptămânii de tranzacționare de la Bursa de Valori București. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 47,92 milioane lei (9,75 milioane euro), însă această lichiditate a fost furnizată de un interes excepțional pe un emitent.

Pe tranzacții de 20,91 milioane lei în piața reglementată, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,04%, până la prețul de 2,9200 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o valoare record de 16,75 miliarde lei (3,41 miliarde euro). Pe același emitent s-a realizat și cel mai mare transfer special de pe segmentul deal, de 5,86 milioane lei.

Antibiotice Iași – vânzări în creștere și profit în stagnare la S1 CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași – vânzări în creștere și profit în stagnare la S1

Este o mișcare care a influențat direcția generală a pieței: +0,54% pentru indicele compozit BET Plus, +0,21% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.295,49 puncte, +0,12% pentru indicele energetic BET-NG și +0,52% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.896,46 puncte apare ca repoziționat pentru atacarea maximelor istorice atinse la jumătatea lunii trecute.

Banca Transilvania atinge o capitalizare record și readuce volumele pe bursă

Unul din motoarele actualului trend ascendent a turat din nou. Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au urcat cu 4,96%, până la prețul de 0,9940 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,83 milioane lei.

Pe a 2-a activitate a zilei, de 3,56 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au câștigat 0,12%, până la prețul de 0,4055 lei/acțiune. Tot pe sectorul energetic, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 0,48%, până la prețul de 31,45 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,14 milioane lei, iar în piața deal titlurile Transelectrica (TEL) au adunat tranzacții însumând 840.000 de lei.

Arctic Stream intră la tranzacționare pe bursă cu o valoare de piață de 29 milioane euro. „Nu vom face achiziții și fuziuni nesăbuit. O să încercăm să evităm orice decizie emoțională.” CITEȘTE ȘI Arctic Stream intră la tranzacționare pe bursă cu o valoare de piață de 29 milioane euro. „Nu vom face achiziții și fuziuni nesăbuit. O să încercăm să evităm orice decizie emoțională.”

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,11%, până la prețul de 1,7880 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,25 milioane lei. Titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS) au crescut cu 1,50%, în acord cu piața principală din Viena, pe transferuri de 1,62 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit în piața AeRO de titlurile SafeTech Innovations (SAFE) care au avut un salt de 5,92%, până la prețul de 16,10 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
erste
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast