Banca Transilvania, singura companie listată la BVB care intră în componența indicelui STOXX Eastern Europe al Deutsche Boerse

Banca Transilvania, singura companie listată la BVB care intră în componența indicelui STOXX Eastern Europe al Deutsche Boerse
scris 1 sep 2016

După ce a ajuns la o capitalizare bursieră de aproape 2 miliarde euro, Banca Transilvania a fost inclusă în structura indicelui care măsoară evoluția piețelor principale din Europa de Est al Bursei de la Frankfurt. Astfel, instituția de credit este socotită printre cele mai importante 50 de companii listate din regiune.

Banca Transilvania (TLV) a fost inclusă în componența indicelui regional STOXX Eastern Europe 50, informează portalul stoxx.com, al companiei care operează indicii compoziți pentru Deutsche Boerse. Schimbarea va fi operată începând cu data de 19 septembrie.

Aprecierea titlurilor Băncii Transilvania în 2015 și prima parte a acestui an a crescut relevanța instituției de credit care, la ultimul preț de piață al închiderii ședinței de tranzacționare de ieri de la BVB, de 2,3800 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 8,68 miliarde lei (1,95 miliarde euro).

Banca Transilvania intră în structura indicelui regional împreună cu alte 2 companii, transportatorul de țiței prin conducte Transneft din Rusia și producătorul de electrocasnice Arcelik din Turcia. Cele 3 societăți înlocuite sunt grupul rusesc de oțelării Severstal controlat de omul de afaceri Alexei Mordașov, compania de telecomunicații Orange Polska din Polonia și producătorul de alimente și băuturi Anadolu Efes din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
deutsche boerse
stoxx
transneft
ancerlik
anadolu efes