Banca Transilvania vinde către omul de afaceri Adrian Andrici 7% din titlurile BRK Financial Group

Banca Transilvania vinde către omul de afaceri Adrian Andrici 7% din titlurile BRK Financial Group
scris 1 apr 2016

Adrian Andrici a devenit acționar semnificativ al BRK Financial Group, cu 7,37% din titluri, după ce a cumpărat, pe 24 martie, cea mai mare parte a titlurilor deținute de Banca Transilvania, care și-a lichidat participația de 9,30% din acțiunile BRK.

Tranzacție majoră pe titlurile BRK Financial Group. Banca Transilvania a ieșit total din acționariatul societății, după ce a vândut pe data de 24 martie un pachet de 31,4 milioane titluri, reprezentând 9,30% din capitalul social al societății. Cea mai mare parte a acestor acțiuni, respectiv 24,9 milioane acțiuni, reprezentând 7,37% din titluri, a fost achiziționată de omul de afaceri Adrian Andrici, conform unor notificări remise de emitent astăzi Bursei de Valori București.

EXCLUSIV Maximum 5.000 de lei, prețul plătit de Asociația Investitorilor pentru a bloca operațiunea de consolidare a acțiunilor SIF Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Maximum 5.000 de lei, prețul plătit de Asociația Investitorilor pentru a bloca operațiunea de consolidare a acțiunilor SIF Moldova

Adrian Andrici mai este acționar semnificativ, cu 11,73%, din titluri la Impact Developer & Contractor (IMP), a mai deținut acțiuni la Armătura Cluj (ARM) și Automobile Craiova (AUCS), iar o tranzacție care i-a adus foarte mulți bani a fost vânzarea Haber Hațeg către Heineken, în anul 2008. Andrici mai este patron al revistei Kamikaze, iar din 2013 este și finanțator al clubului de fotbal CSU Universitatea Craiova. Potrivit unui raport al Curții de Conturi, el este un mare beneficiar al dosarelor de retrocedare de la ANRP. În dosarul Alina Bica, este acuzat a fi obținut 4,19 milioane euro într-un dosar de retrocedări ilegale, în care mai sunt incluși Gheorghe Stelian, Valentin Vișoiu și Gabriel Gheorghe.

BRK Financial Group, noua denumire a SSIF Broker listată la BVB din anul 2006, are la ultimul preț de piață o capitalizare bursieră de 26 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial group
banca transilvania
adrian andrici
bursa
bvb