Transelectrica, randament al dividendului de 8,6%

Transelectrica, randament al dividendului de 8,6%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2016

Transportatorul energetic Transelectrica va distribui un dividend brut de 2,65 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transelectrica (TEL) va distribui în acest an dividende în valoare de 194,25 milioane lei, din profitul net de 366,66 milioane lei obținut în 2015, potrivit propunerii din convocatorul pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 28 aprilie.

Transportatorul energetic ar urma să distribuie un dividend brut de 2,65 lei/acțiune. Calculat în valoare netă și raportat la prețul de 29,20 lei/acțiune al închiderii de ieri de la BVB, acesta oferă investitorilor un randament de 8,62%.

Este un câștig în așteptările pieței, dacă avem în vedere reacția pe bursă. În prima oră de tranzacționare, titlurile cu simbolul TEL au staționat pe referința sesiunii anterioare, pe un rulaj depășind doar cu puțin 35.000 de lei, conform polatformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Data ex-dividend ar urma să fie 7 iunie, iar data plății repartizărilor de câștiguri aferente anului financiar precedent menționată în convocator este 28 iunie.

Transelectrica este listată la Bursa de Valori București în urma unei oferte publice primare derulate în iunie 2006 și, la prețul închiderii de astăzi de 29,20 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 2,14 miliarde lei (479,37 milioane euro).

Începând de ieri, societatea are un nou președinte al Consiliului de Supraveghere în persoana inginerului inginerul Dragoș Corneliu Zachia-Zlatea, care ocupă postul lăsat vacant în decembrie de Carmen Neagu. Absolvent în anul 1982 al Facultății de Energetică a Universității Politehnice București, specialitatea hidroenergetică, Zachia-Zlatea își leagă cea mai mare parte a carierei sale de peste 30 de ani de numele Hidroelectrica, unde a fost inclusiv director general și membru în Directorat.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
dividende
randament
bvb
bursa
dragos corneliu zachia zlatea