Bittnet Systems, controlat de frații Logofătu, listează astăzi emisiunea de obligațiuni prin care a atras 4,7 milioane lei. Banii, folosiți la preluarea unui furnizor ERP și cumpărarea de acțiuni la unul dintre principalii jucători de pe piața de training

Bittnet Systems, controlat de frații Logofătu, listează astăzi emisiunea de obligațiuni prin care a atras 4,7 milioane lei. Banii, folosiți la preluarea unui furnizor ERP și cumpărarea de acțiuni la unul dintre principalii jucători de pe piața de training
scris 28 nov 2018

Compania Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlată de frații Logofătu, aduce astăzi la cota Bursei de Valori București emisiunea de obligațiuni corporative pentru care în luna iulie a realizat un plasament privat de 4,7 milioane lei. Cu o parte din bani, compania a decis să cumpere pachetul majoritar al Elian Solutions, specializată în furnizarea de soluții integrate (ERP) pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură, și să preia un sfert din Equatorial Gaming, unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România.

SIF Oltenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Program de răscumpărări pentru 5,6% din acțiuni CITEȘTE ȘI SIF Oltenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Program de răscumpărări pentru 5,6% din acțiuni

Investitorii activi la Bursa de Valori București au un nou instrument financiar disponibil la tranzacționare începând de astăzi pe segmentul obligațiunilor corporative. Bittnet Systems (BNET) listeată astăzi tehnic emisiunea de obligațiuni cu scadența în anul 2023 realizată în vară și prin care a atras 4,7 milioane lei. Titlurile au simbolul de tranzacționare BNET23 și încă de la finalizarea plasamentului privat, Bittnet a anunțat că vrea să folosească banii pentru a cumpăra, pentru 120.000 de euro, 55% din acțiunile companiei Elian Solutions, specializată în furnizarea de soluții integrate (ERP).

Compania la care Bittnet viza pachetul majoritar este controlată de Iulian Motoi și și implementează sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură și altele. Printre clienții companiei se află Producton, Intersnack, Riso Scotti, Fabryo, Tonerfill, Donauland, Total Waste Recycling, Hengl Romania, Zelmer, Braun Avitum, Turck, Romcontrol.

În 2016, firma, cu 15 angajați, a avut afaceri de 3,8 milioane lei și un profit net de 82.284 lei. Anul trecut, afacerile au însumat 3,5 milioane lei, iar profitul a urcat la 107.700 lei.

O sumă chiar mai mare, de 400.000 de euro, va merge de la Bittnet către compania Equatorial Gaming, pentru cumpărarea a 25% din titluri și finanțarea suplimentară (creditare) a societății.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB

Equatorial este unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România, dezvoltând proiecte de învățare prin joc (game-based learning).

În 2016, cu un număr mediu de doar 2 angajați, a avut afaceri de 1,1 milioane lei și un profit net de peste 432.000 lei. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 688.509 lei și o pierdere de 83.238 lei.

Bittnet Systems a fost listată pe piața AeRo în primăvara anului 2015.

Acționarii companiei sunt frații Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
obligatiuni
bvb
bursa aero