Bursa a închis în creștere ușoară

Bursa a închis în creștere ușoară
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 sep 2015

Bursa de la București a revenit miercuri pe creștere, contrar evoluției piețelor învecinate, pe un rulaj în urcare ușoară, sprijinit în principal de transferurile cu acțiuni Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP) și companiile energetice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicii de referință BET și BETPlus au închis în scădere cu 0,5%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Transferurile cu acțiuni s-au situat la 21,71 milioane de lei (4,91 milioane euro), în creștere de la 18,8 milioane de lei în ședința precedentă.

Banca Transilvania și Fondul Proprietatea au înregistrat rulaje asemănătoare, de puțin sub 4,9 milioane de lei, urmate de distribuitorul de energie electrică Electrica (EL), cu transferuri de 3,03 milioane de lei, și BRD-Groupe Societe Generale (BRD), cu 2,6 milioane de lei. Un rulaj de peste 2 milioane de lei a fost consemnat și de Romgaz (SNG), acțiunile producătorului de gaze urcând cu 0,33%, la 30,5 lei/unitate.

Titlurile companiei de lactate Albalact, controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, au făcut obiectul a 51 de tranzacții în valoare totală de 1,075 milioane de lei. Suma include și un transfer de tip deal în valoare de 309.000 lei. Acțiunile companiei au închis în stagnare, la 0,307 lei/unitate.

Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,72%. Titlurile Fondul Proprietatea au închis în creștere cu 1,15%, la 0,791 lei/unitate.

BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a închis în creștere cu 0,46%, în timp ce BET XT și BET BK au avansat cu 0,49%, respectiv 0,38%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

Pe piețele europene, indicele Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,1%, ca urmare a unui raport pozitiv privind evoluția economică din zona euro în trimestrul al treilea.

În regiune, bursa de la Praga a scăzut cu 0,74%, piața de capital de la Varșovia cu 1,5%, iar bursa de la Budapesta a stagnat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
inchidere