Bursa a închis joi pe verde

Bursa a închis joi pe verde
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 sep 2015
Bursa de la București a închis în creștere joi, pe un rulaj în urcare, susținut de acțiunile emise de Fondul Proprietatea (FP), Banca Transilvania (TLV) și Romgaz (SNG). 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
 
Indicele de referință BET a închis în creștere cu 0,21%, iar BETPlus cu 0,18%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.
 
Rulajul cu acțiuni s-a situat la 27,28  milioane de lei, în creștere față de ședința anterioară, când a fost de 11,83 milioane lei. 
 
FP a fost cel mai tranzacționat emitent pe piața principală, cu un rulaj de 6,77 milioane lei, urmat de TLV, cu 6,28 milioane lei, și SNG, 4,14 milioane lei.
 
Acțiunile FP au închis în scădere cu 0,06%. Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a încheiat sesiunea bursieră cu o creștere de 0,15%.
 
Acțiunile TLV au închis în urcare cu 1,34%, iar cele SNG au scăzut cu 0,20%.
 
BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a închis în scădere cu 0,04%.
 
BET XT a urcat cu 0,19%, iar BET BK cu 0,18%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb