Bursa a rămas în 2 emitenți

Bursa a rămas în 2 emitenți

Sursa foto: Olivier Le Moal | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 apr 2023

La BVB am cosnemnat o sesiune cu volume foarte mici, în care, cu excepția acțiunilor OMV Petrom și Banca Transilvania, pe alte simboluri nu a fost o activitate relevantă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Investitorii de la Bursa de Valori București au furat startul pentru minivacanța de Paști și ședința de la jumătatea săptămânii nu i-a găsit la „butoane”. Aceștia nu s-au activat deși în plan extern am avut o zi mai agitată, cu volatilitate și tendință de creștere după publicarea datelor privind inflația din SUA și în așteptarea publicării minutelor ședinței de poltiică monetară a Rezervei Federale Americane.
Acalmia de la BVB s-a tradus printr-un rulaj de numai 14,58 milioane lei (2,95 milioane euro) și acesta asigurat în proporție de jumătate de numai 2 emitenți care au acaparat piața.

Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit! CITEȘTE ȘI Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit!

Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 1,17%, până la prețul de 0,4890 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,30 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat marginal, cu 0,05%, până la prețul de 19,69 lei/acțiune, pe transferuri de 3,02 milioane lei.

De remarcat că titlurile de pe locul 3 în clasamentul lichidității, cele ale BRD Groupe Société Générale (BRD), nu au depășit un reper al schimburilor de 900.000 de leio într-o sesiune în care cotația a urcat cu 1,72%, până la prețul de 13,02 lei/acțiune.

De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar CITEȘTE ȘI De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar

Piața a arătat în ușoară derivă și la nivelul indicilor, unde cea mai mare deviație față de referința de marți, -0,30%, am consemnat-o pe indicele energetic BET-NG. Celălalt indice sectorial, BET-FI, care măsoară evoluția acțiunilor fondurilor alternative de investiții, a câștigat 0,06%, până la nivelul de 50.408,32 de puncte, însă piața în ansamblu a alunecat cu un -0,09% la nivelul indicelui reprezentativ BET care, însă, din punct de vedere tehnic, păstrează impulsul ascendent pe termen scurt, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa a rămas în 2 emitenți

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom