Bursa câștigă jumătate procent chiar și fără ajutorul „butonului american”. Creștere explozivă pentru acțiunile Simtel

Bursa câștigă jumătate procent chiar și fără ajutorul „butonului american”. Creștere explozivă pentru acțiunile Simtel

Sursa foto: Josepalbert13 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 iul 2021

Tendința a fost general pozitivă la BVB într-o zi cu activitate de tranzacționare redusă, în contextul neparticipării nerezidenților, pe fondul închiderii de o zi de la New York Stock Exchange, de Ziua Națională a SUA. Piața locală a consumat și poveștile ei, cu aprecieri furbunde pe acțiuni precum Simtel Team, BRK Financial și Impact Developer & Contractor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa românească a procesat tranzacția de 259,11 milioane lei a ofertei publice primare care va aduce la în ring acțiunile companiei imobiliare One United Properties (ONE), însă, altminteri, activitatea nu a fost deosebită în piața secundară.

Titlurile cele mai lichide au fost cele ale Băncii Transilvania (TLV), atât printr-un aport al unui transfer de tip deal în valoare de 3,68 milioane lei, cât și prin schimburi însumând 3,90 milioane lei pe segmentul regular, unde cotația s-a retras cu 0,37%, până la prețul de 2,6900 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară vizibilă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 1,95%, până la prețul de 17,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,08 milioane lei.

DOCUMENT Transgaz se roagă de încă un Guvern să nu-i ia dividende suplimentare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Transgaz se roagă de încă un Guvern să nu-i ia dividende suplimentare

În piața reglementată, cel mai mare rulaj, de 4,75 milioane lei, l-au avut titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care s-au corectat cu 0,10%, până la prețul de 0,9960 lei/acțiune.  Lichiditatea a avut de suferit în contextul zilei libere de pe bursa americană care a făcut ca inclusiv investitorii din Europa să evite să ia poziții decisive, lipsind astfel de la tranzacționare.

În aceste condiții, piața românească a avut un răgaz să-și consume propriile povești. Listate săptămâna trecută, titlurile Simtel Team (SMTL) au avut un salt de 22,38%, până la prețul de 35,00 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,68 milioane lei. La respectiva cotație, cu 169,23% peste prețul de 13,00 lei/acțiune al plasamentului privat premergător listării, compania are o capitalizare de piață de 246,92 milioane lei, echivalentă cu de 6,3 ori cifra de afaceri netă de 42,04 milioane lei realizată în 2020. Indicatorul P/E ce raportează prețul acțiunii la câștiguri, este de peste 62, dacă avem ca reper profitul net de 3,95 obținut în exercițiul finanicar precedent.

Alser Forest vine astăzi la bursă cu obligațiuni în valoare de 1,5 milioane euro CITEȘTE ȘI Alser Forest vine astăzi la bursă cu obligațiuni în valoare de 1,5 milioane euro

Intermediarul listării One United Properties, BRK Financial Group (BRK) a beneficiat de o explozie de 14,84% a titlurilor sale, până la prețul de 0,3560 lei/acțiune, pe transferuri de 1,84 millioane lei, în ziua în care în piață a ajuns informația potrivit căreia casa de brokeraj clujeană va opera ca formator de piață pentru acțiunile Transport Trade Services (TTS).

Tot pe un impuls puternic, +6,86%, s-au aflat și titlurile Impact Developer & Contractor (IMP), care au închis la prețul de 0,5450 lei/acțiune, pe volume cu puțin sub reperul de 1 milion de lei, într-o sesiune în care simbolul a fost suspendat temporar pentru comunicarea încheierii operațiunii de capital social.

Pe segmentul deal s-a încheiat și un schimb în valoare de 1,62 milioane lei cu acțiuni MedLife (M), dar pe piața reglementată. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,55%, până la prețul de 1,8400 lei/acțiune, pe o activitate de 1,12 milioane lei.

Este un impuls în linie cu evoluția generală a pieței: +0,53% pentru indicele compozit BET Plus, +0,92% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 53.134,26 puncte, +0,54% pentru indicele energetic BET-NG și +0,51% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.891,30 puncte se menține aproape de cele mai riidcate valori atinse în istoria sa.

Bursa câștigă jumătate procent chiar și fără ajutorul „butonului american”. Creștere explozivă pentru acțiunile Simtel

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
simtel
fondul proprietatea
teraplast
brk financial