Bursa de la București a revenit pe scădere. Rulajul, salvat de două tranzacții speciale

Bursa de la București a revenit pe scădere. Rulajul, salvat de două tranzacții speciale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 ian 2019

Bursa de la București a revenit pe scădere miercuri, principalii indici pierzând tot câștigul consemnat ieri. Două tranzacții speciale, în valoare de peste 32 milioane de lei, au împins rulajul peste media zilnică din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tras în jos de acțiunile Băncii Transilvania (TLV) și Fondul Proprietatea (FP), indicele reprezentativ BET a suferit un declin de 0,72%, după ce ieri a urcat cu 0,50%. La nivelul indicelui compozit BETPlus, deprecierea a fost de 0,70%.

Tendința la nivel european rămâne una negativă, în condițiile în care investitorii sunt preocupați cu privire la încetinirea economiei globale, precum și la o eventuală deterioare a relațiilor comerciale între marile puteri ale lumii.

CORESPONDENȚĂ din Bruxelles: Cea mai mare parte a alocărilor în bugetul multianual al UE pentru 2021-2027 merge către fonduri regionale și de coeziune. Șansă majoră pentru România - cum poate beneficia CITEȘTE ȘI CORESPONDENȚĂ din Bruxelles: Cea mai mare parte a alocărilor în bugetul multianual al UE pentru 2021-2027 merge către fonduri regionale și de coeziune. Șansă majoră pentru România - cum poate beneficia

Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu circa 0,10%, până la 354,89 puncte. Indicele londonez FTSE100 a consemnat cel mai amplu declin dintre indicii majori, de 0,85%, scăderile pe bursele din Frankfurt și Paris fiind ceva mai mici, de sub 0,20%.

În regiune, indicele PX de la Praga a urcat cu 0,46%, indicele BUX de la Budapesta a avansat cu 0,17%, în timp ce indicele WIG20 de la Varșovia a stagnat.

Rulajul de la București, de 49,94 milioane de lei, a fost alimentat în proporție de peste 65% de două tranzacții din piața deal cu acțiunile SIF Muntenia (SIF4) și, respectiv SIF Banat Crișana (SIF1). Titlurile SIF Muntenia au făcut obiectul unui transfer special de 21,77 milioane de lei, tranzacția cu acțiunile SIF Banat Crișana având o valoare de 10,76 milioane de lei.

Schimburile de acțiuni din piața principală au depășit cu puțin 17 milioane de lei, mai mult de jumătate din sumă fiind asigurată de Banca Transilvania. Titlurile băncii s-au depreciat cu 2,12%, până la prețul de 1,752 lei, pe un rulaj de 9,64 milioane de lei.

Al doilea cel mai lichid emitent astăzi, Fondul Proprietatea, a consemnat transferuri totale de aproape 2,3 milioane de lei și un declin de 0,24% la nivelul prețului acțiunii, până la 0,818 lei.

Pe segmentul energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,63% pe al treilea mare rulaj al zilei, de 1,34 milioane de lei.

Creșterea a fost însă insuficientă pentru a duce indicele BET-NG în teritoriu pozitiv, acesta coborând cu 0,64%, în principal pe fondul unui declin de 3,51% la nivelul acțiunii Electrica (EL).

Acțiunile Romgaz au pierdut 0,88% din valoare, pe transferuri totalizând aproape 826.000 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni
evolutii