Bursa încheie săptămâna pe un nou maxim istoric

Bursa încheie săptămâna pe un nou maxim istoric

Sursa foto: Maciek905 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 mar 2021

Indicele principal de la BVB a câștigat un sfert de procent după cumpărări suplimentare în preînchidere și a atins o valoare record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bursa a primit astăzi un nou emitent. Adusă la cota pieței AeRO de Impact Developer & Contractor (IMP) și BRK Financial Group (BRK), compania Star Residence Invest (REIT), care concentrează dețineri de locuințe aflate în închiriere, a adunat tranzacții de 6,01 milioane lei. La cotația de închidere, de 0,4080 lei/acțiune, cu 87,1% peste prețul de 0,2180 lei/acțiune al plasamentului privat realizat în vederea listării, compania intră în ringul bursier cu o capitalizare de 19,60 milioane lei (4,01 milioane euro).

Titlurile lichide au avut evoluții divergente și de amplitudini diferite, fără a da neapărat forță elanului care a adus piața pe noi maxime istorice. Totuși, indicii au avut evoluții ascendente în tandem: +0,21% pentru indicele compozit BET Plus, +0,35% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.204,49 puncte, +0,36% pentru indicele energetic BET-NG și +0,26% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.874,42 este pe o nouă valoare record de la începutul măsurării sale.

Bursa încheie săptămâna pe un nou maxim istoric

După un forcing în preînchidere, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut o apreciere de 0,63%, până la prețul de 2,3850 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 8,97 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 1,71%, până la prețul de 15,50 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,51 milioane lei.

Platforma de tranzacționare eToro se listează la bursă, în cadrul unui acord de 10 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Platforma de tranzacționare eToro se listează la bursă, în cadrul unui acord de 10 miliarde dolari

La avansul pieței o contribuție importantă l-a avut saltul de 4,40%, până la prețul de 24,90 lei/acțiune, a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), care au adunat transferuri de 4,54 milioane lei. Tot pe segmentul energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4155 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,99 milioane lei.

Pe contrasens, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 1,54%, până la prețul de 0,7680 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 5,58 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,30%, până la prețul de 1,6350 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,93 milioane lei.

Piața va avea în curând listate 3 noi instrumente financiare. Ministerul Finanțelor Publice a închis oferta pentru emisiunile sale de titluri de stat, valoarea agregată a subscrierilor ridicându-se la 280,67 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
nuclearelectrica