Bursa pierde un sfert de procent. Volumele sunt foarte mici

Bursa pierde un sfert de procent. Volumele sunt foarte mici

Sursa foto: BVB

scris 5 oct 2022

Raliul ultimelor 3 ședințe de la BVB a fost amendat de o depreciere ușoară.

Investitorii din piețele financiare internaționale au luat o pauză la cumpărare după debutul de săptămână care a adus un salt de 2-3% pentru indicii principali americani, dar și pentru o parte din bursele europene. Rezultatul este o zi cu ajustări între o jumătate de procent și un procent pentru piețele din SUA și Germania.

Vânzarea unei părți a Porsche s-a încheiat. Proprietarul a încasat o sumă uriașă, care plasează tranzacția pe primul loc în Europa, în segmentul IPO. Unde se duc banii. Statul german vrea să cumpere mai multe acțiuni VW CITEȘTE ȘI Vânzarea unei părți a Porsche s-a încheiat. Proprietarul a încasat o sumă uriașă, care plasează tranzacția pe primul loc în Europa, în segmentul IPO. Unde se duc banii. Statul german vrea să cumpere mai multe acțiuni VW

La Bursa de Valori Buucurești, comportamentul a fost similar, raliul oprindu-se pentru o sesiune cu un recul de 0,49% a indicelui compozit BET-XT și un declin de 0,25%, până la nivelul de 10.966,71 puncte a indicelui reprezentativ BET pe care în sesiunea precedentă a apărut formațiunea tehnică a celor „3 soldați albi” care de regulă anunță o secvență pozitivă mai consistentă.

Bursa pierde un sfert de procent. Volumele sunt foarte mici

Totuși, cea mai tranzacționată acțiune, cu schimburi însumând 7,08 milioane lei, cea a Băncii Transilvania (TLV), a reușit o închidere pozitivă: +0,90%, la prețul de 17,84 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 12,62 miliarde lei (2,55 miliarde euro).

Prin contrast, pe a 2-a activitate a zilei, de 5,21 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 0,4315 lei/acțiune, influențând deprecierea de 1,24% a indicelui energetic BET-NG. Din structura acestuia, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avut un declin în linie cu media pieței, de 0,25%, până la prețul de 40,30 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,06 milioane lei.

SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei

Într-o ședință cu un rulaj de numai 26,93 milioane lei (5,45 milioane lei), titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,7600 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,70 milioane lei. La același capitol al fondurilor alternative de investiții, titlurile Evergent Investments (EVER) au scăzut cu 3,98%, până la prețul de 1,2050 lei/acțiune, ceea ce a făcut ca indicele financiar BET-FI să subperformeze pieței, cu un recul de 1,80%, până la nivelul de 46.762,75 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
evergent investments