Bursa românească deschide tot pe o tendință negativă. Indicele BET și acțiunea-fanion a Băncii Transilvania pierd fiecare aproximativ un procent

Bursa românească deschide tot pe o tendință negativă. Indicele BET și acțiunea-fanion a Băncii Transilvania pierd fiecare aproximativ un procent

Sursa foto: Yurii Tymchuk / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 mar 2020

Cotațiile de la BVB nu au nici măcar forța unui ricoșeu tehnic după scăderile abrupte din ultimele sesiuni. După prima oră de tranzacționare, indicii principali sunt tot sub nivelurile de referință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă pe bursele mature au fost etape de revenire parțială după etapele agresive, cu vânzări antrenate de știrile privind epidemia cu coronavirus, bursa românească nu reușește nici măcar un rebound. Vânzătorii s-au retras momentan din piață, iar aceasta se vede din volumele mult sub media primei ore de tranzacționare din sesiunile de scădere. Cu toate acestea, cotațiile nu își revin.

Indicele BET coboară cu 1,02% și se află deja cu peste 15% sub maximele post-criză atinse la începutul anului, iar titlurile Băncii Transilvania (TLV) pierdeau 1,30%, până la prețul de 2,2700 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,93 milioane lei.

Antibiotice Iași distribuie 2 treimi din profit sub formă de dividende. 10 milioane lei pentru Ministerul Sănătății CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași distribuie 2 treimi din profit sub formă de dividende. 10 milioane lei pentru Ministerul Sănătății

Nici acțiunile OMV Petrom (SNP) nu au schțat o revenire, deși cotația țițeiului de tip Brent a ricoșat din minime, iar în sesiunea asiatică a tatonat chiar pentru un atac la nivelul de 39,00 dolari/baril. Titlurile celei mai importante companii petroliere românești sufereau un declin de 1,09%, pâmă la prețul de 0,3190 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi cu puțin peste reperul de 1 milion de lei.

Lichiditatea pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-a retras subit la debutul sesiunii de azi, care precede ultimele 2 zile de subscriere în oferta publică de răscumpărare derulată la un preț superior celui din piața reglementată.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea