Bursa se corectează cu jumătate de procent. Volumele se stabilizează la parametrii de vară

Bursa se corectează cu jumătate de procent. Volumele se stabilizează la parametrii de vară

Sursa foto: Maximusnd | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 iul 2021

Indicele BET a avut a 2-a zi consecutivă de retragere, pe un rulaj de numai 27,59 milioane lei (5,60 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rateuri pentru 2 motoare principale de creștere în actualul trend ascendent. Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au corectat cu 2,89%, până la prețul de 0,9420 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,26 milioane lei, iar titlurile MedLife (M) au suferit un recul de 2,63%, până la prețul de 16,65 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,16 milioane lei.

Sunt mișcări de o amplitudine mai mare pentru o direcție general negativă a pieței, în care și acțiunea-fanion de la BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), s-a retras cu 0,19%, până la prețul de 2,6800 lei/acțiune.

Oferta One United Properties se închide la prețul de 2 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea operațiunii la 260 milioane lei CITEȘTE ȘI Oferta One United Properties se închide la prețul de 2 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea operațiunii la 260 milioane lei

Atât indicele compozit BET Plus, cât și indicele reprezentativ BET au coborât cu câte 0,50%, ultimul având o închidere la nivelul de 11.874,66 puncte. Este, o corecție fără semnificație tehnică deosebită, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești păstrând intactă secvența unor maxime și minime din ce în ce mai ridicate, specfifică trendului crescător, confom teoriei lui Dow.

Bursa se corectează cu jumătate de procent. Volumele se stabilizează la parametrii de vară

Pe indicii sectoriali a fost o imagine în oglindă. Astfel, indicele energetic BET-NG s-a depreciat cu 0,55%, în linie cu media pieței, deși cel mai important titlu din structura sa, cel al OMV Petrom (SNP) a suferit o ajustare severă, -1,94%, până la prețul de 0,4305 lei/acțiune, pe transferuri de 2,80 milioane lei, iar indicele financiar BET-FI a subperformat pieței, cu un declin de 1,04%, până la nivelul de 52.943,33 puncte, chiar dacă titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,8660 lei/acțiune, pe o activitate de 1,49 milioane lei.

Titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 0,11%, până la prețul de 18,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,62 milioane lei. În zona unui rulaj de 1 milion de lei s-au mai aflat titlurile Transport Trade Services (TTS) care s-au corectat cu 0,99%, până la prețul de 20,00 lei/acțiune, și titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS) care au pierdut 0,92%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
medlife