Bursa se corectează cu o treime de procent pe tranzacții reduse

Bursa se corectează cu o treime de procent pe tranzacții reduse

Sursa foto: Paulpaladin / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 dec 2020

În contextul unui raliu susținut care a dus indicele BET de la BVB peste valorile de dinaintea șocului coronavirus, săptămâna s-a închis cu o zi de retragere pe fondul unor ordine de cumpărare semnificativ diminuate.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Sfârșitul lunii noiembrie a avut la Bursa de Valori București volume foarte bune în contextul unor intrări ale investitorilor instituționali nerezidenți precipitate de mutări în structura indicilor de piețe ai MSCI. Tendința de declin la nivelul lichidității din ultimele sesiuni s-a acutizat în ultima ședință de tranzacționare a săptămânii, când rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 18,31 milioane lei (3,76 milioane euro).

Emitentul cu cea mai intensă activitate, Banca Transilvania (TLV) abia a adunat schimburi de 4,62 milioane lei într-o zi în care cotația s-a retras cu 0,67%, până la prețul de 2,2300 lei/acțiune. Este o mișcare care a tras în jos întreaga piață. Astfel, indicele compozit BET Plus a pierdut 0,27% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,34%, până la nivelul de 9.521,16 puncte, din punct de vedere tehnic, aceasta nefiind decât o simplă corecție pe media mobilă exponențială de 5 perioade (EMA5), care desemnează tendința pe termen scurt.

Bursa se corectează cu o treime de procent pe tranzacții reduse

Pe transferuri de 1,61 milioane lei, peste media obișnuită a respectivului simbol, titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) au avut un salt de 14,63%, până la prețul de 1,8800 lei/acțiune, în contextul în care emitentul a notificat ieri piața că a ajuns la un grad de ocupare de aproape 100% pentru cartierul Greenfield Băneasa și că boardul a aprobat documentul pentru emiterea de obligațiuni corporative scandente în anul 2026. Compania demarează un plasament privat la vehiculul financiar Star Residence Invest, cu un patrimoniu de 14 apartamente și pentru care Impact anticipează o capitalizare de piață de 2 milioane de euro.

2Performant intră pe bursă cu o valoare de 30 milioane lei. Compania vizează majorarea de aproape 4 ori a business-ului până în anul 2025 CITEȘTE ȘI 2Performant intră pe bursă cu o valoare de 30 milioane lei. Compania vizează majorarea de aproape 4 ori a business-ului până în anul 2025

Pe tranzacții de 1,64 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avansat cu 0,35%, până la prețul de 28,30 lei/acțiune. La același capitol energetic al cărui indice BET-NG s-a depreciat cu 0,20%, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au staționat la prețul de 16,84 lei/acțiune.

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a câștigat 0,27%, până la nivelul de 40.507,53 puncte. Din structura sa, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au urcat cu 0,59%, până la prețul de 1,6950 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,01 milioane lei.

Pe transferuri cu puțin peste 1,3 milioane lei pentru fiecare din cei 3 emitenți, titlurile Erste Group (EBS) s-au corectat cu 0,58%, titlurile Purcari Wineries (WINE) au urcat cu 1,86%, până la prețul de 21,90 lei/acțiune, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au crescut cu 0,46%, până la prețul de 0,4360 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
romgaz
purcari
erste
sif oltenia
impact