Bursele au scăzut la nivel global din cauza noilor restricții impuse de China din cauza Covid-19

Bursele au scăzut la nivel global din cauza noilor restricții impuse de China din cauza Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2022

Bursele au scăzut luni, la nivel mondial, deoarece o creștere a cazurilor de Covid-19 și noile decese înregistrate în China au determinat autoritățile din cea de-a doua mare economie a lumii să reinstaureze restricții, declanșând îngrijorări cu privire la impactul asupra economiei țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai populat district din Beijing i-a îndemnat pe locuitori să stea acasă luni, pe măsură ce numărul cazurilor de Covid din oraș a crescut, în timp ce cel puțin un district din Guangzhou a fost închis pentru o perioadă de cinci zile, scrie News.ro.

Iohannis a semnat legile prin care România se retrage din cele două bănci legate de Rusia CITEȘTE ȘI Iohannis a semnat legile prin care România se retrage din cele două bănci legate de Rusia

”Părea că politica zero COVID se mișcă în direcția corectă și toată lumea era entuziasmată, dar guvernul chinez ia măsuri puternice și, pe termen scurt, vor fi întârzieri”, a declarat Thomas Hayes, președintele Great Hill Capital din New. York.

Cel mai larg indice mondial al acțiunilor, MSCI, a scăzut cu 0,92%, în timp ce indicele pan-european Stoxx 600 au rămas constant.

Pe Wall Street, toți cei trei indici majori au fost tranzacționați în scădere, declin condus de vânzările de acțiunilor din sectorul tehnologiei, energiei și acțiunilor companiilor de consum.

Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,29%, S&P 500 cu 0,58, iar Nasdaq Composite cu 1,16%.

Prețurile petrolului au atins cel mai redus nivel de la începutul lunii ianuarie, din cauza preocupărilor legate de cererea mai scăzută de combustibil din China, ca efect al blocajelor cauzate de Covid-19, precum și a rapoartelor conform cărora Arabia Saudită și alți membri OPEC poartă discuții cu privire la o potențială creștere a producției.  Ulterior au recuperat pierderile

Contractele futures pentru țițeiul Brent pentru ianuarie au scăzut cu 5,32%, până la 75,82 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) pentru decembrie au scăzut cu 5,19%, până la 83,07 dolari.

Cele două contracte au recuperat ulterior pierderile, după ce Arbia Saudită a negat că ar purta discuții despre mărirea livrărilor de petrol. Petrolul Brent pentru ianuarie a închis în declin cu 17 cenți, la 87,45 dolari pe baril, iar WTI pentru decembrie în scădere cu 35 de cenți, la 79,73 dolari pe baril. Contractele WTI pentru ianuarie, mai active, au coborât cu 7 cenți, la 80,04 dolari pe baril.

Indicele dolarului a crescut cu 0,926%, în timp ce euro a scăzut cu 0,87%, până la 1,0234 dolari pe unitate.

Randamentele obligațiunilor Trezoreriei americane pe termen lung au scăzut ușor la începutul unei săptămâni scurtate de sărbătoarea de Ziua Recunoștinței, în urma datelor care sugerează că economia SUA a încetinit.

Randamentul titlurilor pe 10 ani a scăzut la 3,8119%, în timp ce randamentul obligațiunilor pe 30 de ani a scăzut la 3,8961%.

Prețurile aurului au scăzut la cel mai redus nivel din peste o săptămână, pe măsură ce dolarul și-a extins câștigurile,

Aurul spot a scăzut cu 0,8%, la 1.735,89 dolari uncia, în timp ce contractele futures pentru aur din SUA au scăzut cu 0,90%, până la 1.736,10 dolari uncia.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
china
covid 19