Bursele europene au încheiat în declin atât ziua de vineri, cât și săptămâna

Bursele europene au încheiat în declin atât ziua de vineri, cât și săptămâna
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

Bursele europene au scăzut vineri, încheind o săptămână agitată, care a oferit o serie de informații noi pentru investitori, relatează CNBC.

Indicele Stoxx 600 a închis în declin cu 0,95%, indicele de referință regional scăzând cu peste 2% pe parcursul săptămânii, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Premier Energy a cumpărat două proiecte fotovoltaice cu 86MW capacitate instalată și stocare de 18 MWh CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Premier Energy a cumpărat două proiecte fotovoltaice cu 86MW capacitate instalată și stocare de 18 MWh
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Indicele francez CAC 40 a scăzut cu 2,7%, investitorii fiind încă speriați de posibilitatea victoriei partidului populist, de extremă dreapta, Adunarea Națională, în urma deciziei surprinzătoare a președintelui francez Emmanuel Macron de a convoca alegeri parlamentare.

Randamentele obligațiunilor pe termen scurt ale țării, care se mișcă invers prețurilor acestora, au scăzut cu șapte puncte de bază (cu 0,07%).

Indicele german DAX a coborât cu 1,34%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,21%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 2,81% și IBEX 35, al bursei spaniole, cu 0,67%.

În Statele Unite, acțiunile au evoluat în scădere vineri, inversând câștigurile de la începutul săptămânii, chiar dacă S&P 500 a consemnat creștere săptămânală.

Vineri, atenția s-a îndreaptat către Asia, unde Banca Japoniei a menținut constantă rata dobânzii de referință, dar a sugerat că ar putea lua în considerare reducerea achiziției de obligațiuni guvernamentale japoneze. Bursele japoneze au inversat pierderile după decizie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni