Bursele europene au închis în scădere, în timp ce investitorii se pregăteau pentru Forumul Economic Mondial de la Davos

Bursele europene au închis în scădere, în timp ce investitorii se pregăteau pentru Forumul Economic Mondial de la Davos
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2024

Acțiunile europene au închis luni în scădere, în timp ce investitorii din regiune se pregăteau pentru Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele Stoxx 600 a închis în declin cu 0,5%, cu burselor majore și majoritatea sectoarelor în teritoriu negativ, scrie News.ro.

GRAFICE Pilonul II a făcut plăți de peste 2 miliarde de lei către beneficiari, dintre care aproape jumătate doar în 2023 CITEȘTE ȘI GRAFICE Pilonul II a făcut plăți de peste 2 miliarde de lei către beneficiari, dintre care aproape jumătate doar în 2023

Sectorul bunurilor de uz casnic a scăzut cu 1%, în timp ce acțiunile companiilor din sectorul călătoriilor au crescut cu 0,9%.

Economia Germaniei s-a contractat cu 0,3% în 2023, au arătat cifrele inițiale publicate de agenția națională de statistică.

”Dezvoltarea economică generală a scăzut în Germania în 2023, într-un mediu care continuă să fie marcat de crize multiple”, a declarat Ruth Brand, președinta Oficiului Federal de Statistică, într-o conferință de presă.

Brand a spus că inflația ridicată, creșterea ratelor dobânzilor și cererea internă și externă mai slabă au influențat produsul intern brut, ea remarcând că PIB-ul a fost cu 0,7% mai mare decât în 2019, înainte de pandemie.

Intitulată ”Reconstruirea încrederii”, ediția din acest an a Forumului de la Davos din acest an se desfășoară în perioada 14-19 ianuarie.

Liderii politici și de afaceri mondiali se întâlnesc în stațiunea de schi elvețiană pentru a discuta chestiuni economice și geopolitice.

Asociația Administratorilor Independenți vine cu propriul mesaj după ce Profit.ro a anunțat că autoritățile nu mai vor arbitri străini în litigiile dintre companiile de stat și șefii acestora CITEȘTE ȘI Asociația Administratorilor Independenți vine cu propriul mesaj după ce Profit.ro a anunțat că autoritățile nu mai vor arbitri străini în litigiile dintre companiile de stat și șefii acestora

În acest an, comerțul global, inflația, lanțurile de aprovizionare, schimbările tehnologice și războaiele din Orientul Mijlociu și Ucraina sunt așteptate să fie în fruntea agendei.

Poate că cele mai influente personalități politice care vor fi prezente sunt premierul Chinei, Li Qiang, și președintele francez Emmanuel Macron, care vor ține ambii alocuțiuni speciale.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,49%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,39% și CAC 40 al bursei din Paris cu 0,72%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,47%, în timp ce indicele IBEX al bursei din Madrid a coborât cu 0,18%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni