Bursele europene au închis în scădere, nereușind să profite de redresarea bursei de pe Wall Street

Bursele europene au închis în scădere, nereușind să profite de redresarea bursei de pe Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2023

Bursele europene s-au retras joi, nereușind să evolueze în creștere, în ciuda revenirii în sens pozitiv a bursei de pe Wall Street, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu 0,22%, componenta auto scăzând cel mai mult, cu 0,8%, în timp ce aproape toate sectoarele și bursele majore au terminat tranzacțiile în teritoriu negativ, scrie News.ro.

Polonezii de la PESA câștigă și a doua licitație a României pentru noi trenuri. Printre cele mai mari comenzi din istoria companiei CITEȘTE ȘI Polonezii de la PESA câștigă și a doua licitație a României pentru noi trenuri. Printre cele mai mari comenzi din istoria companiei

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 0,27%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,16%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,27%, Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,29%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 0,03%.

Majoritatea piețelor din Asia-Pacific au scăzut peste noapte, conduse de indicii japonezi Nikkei 225 și Topix, coborând cu 1,6% și, respectiv, 1%.

Scăderea din Asia și Europa a venit după ce acțiunile din SUA au scăzut puternic miercuri, deoarece investitorii au marcat profituri după nouă sesiuni pozitive consecutive.

Cu toate acestea, acțiunile din SUA au crescut joi, iar Dow Jones Industrial Average a revenit pe verde după cea mai proastă zi consemnată din octombrie.

Cifrele produsului intern brut din SUA au fost mai mici decât erau așteptările, cu o creștere anuală de 4,9% în trimestrul al treilea.

Economiștii chestionați de Reuters se așteptau la o creștere de 5,2% a economiei americane, de la an la an.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni