Bursele europene au revenit pe creștere marți dimineață, după "lunea neagră"

Bursele europene au revenit pe creștere marți dimineață, după "lunea neagră"
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2015

Bursele europene au revenit pe creștere marți dimineață, după ce luni au înregistrat scăderi semnificative ca urmare a îngrijorărilor provocate de efectele încetinirii economiei chineze asupra creșterii economice mondiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele minute de la debutul tranzacțiilor, la ora 9,00 (7,00 GMT), Bursa de la Londra era în creștere cu 1,49%, cea de la Frankfurt înregistra un avans de 1,74% iar principalul indice al bursei de la Paris afișa o creștere de 1,42%.

Bursele europene nu au recuperat decât o mică parte din pierderile înregistrate luni, o adevărată zi neagră pentru piețele bursiere mondiale care în Europa a fost marcată de scăderi generale de aproximativ 5%. Cu toate acestea, este de remarcat că bursele europene și-au revenit chiar dacă piețele asiatice continuă să înregistreze marți o zi dificilă și unele dintre ele, în special Bursa de la Shanghai, au închis cu o cădere de 7,63%.

Potrivit firmei franceze de brokeraj Aurel BGC, 'indicii bursieri europeni și americani își vor reveni pe termen scurt. În plus, dacă nu există îndoieli cu privire la încetinirea economiei chineze, scenariul unei aterizări dure a devenit mult mai ipotetic'.

Analiștii sunt de părere că piețele bursiere vor rămâne sub presiune încă o perioadă, în lipsa unor noi măsuri convingătoare anunțate de autoritățile de la Beijing.  

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
bursa de la londra
bursa de la frankfurt