BVB a închis indecis, pe un rulaj redus la jumătate

BVB a închis indecis, pe un rulaj redus la jumătate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 dec 2015

Bursa de la București a închis indecis ședința de vineri, pe un rulaj redus la jumătate comparativ cu lichiditatea de joi, alimentat în principal de tranzacțiile cu acțiunile bancare și titlurile Fondul Proprietatea (FP). Indicele de referință a rămas aproape neschimbat față de închiderea de ieri. La nivelul întregii săptămâni, BET a consemnat un câștig de 0,4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

BRD-Groupe Societe Generale (BRD) și Banca Transilvania (TLV) au asigurat aproape 60% din rulajul de astăzi, de 15,7 milioane de lei. Ambii emitenți au consemnat tranzacții de peste 4 milioane de lei, fiind urmați de Fondul Proprietatea, cu schimburi de 2,8 milioane de lei.

În pofida unei creșteri de 1,13% pe titlurile SIF Banat-Crișana (SIF), indicele sectorului financiar a încheiat cu un avans nesemnificativ, de numai 0,05%, tras în jos de evoluția SIF Muntenia (SIF4). Titlurile societății de investiții au scăzut cu 2,34%, la 0,75 lei/unitate.

Apetitul scăzut al investitorilor pentru acțiunile de la București s-a reflectat și în evoluția indicelui energetic, care a închis cu o creștere de 0,04%.

Pe principalele piețe europene, indicele Stoxx Europe 600 a încheiat pe minus cu 0,4%, după ce joi a coborât cu peste 3%, pe fondul dezamăgirii din piețe în urma măsurilor de politică monetară anunțate de Banca Centrală Europeană (BCE).

În regiune, bursa de la Budapesta a scăzut cu 0,2%, în timp ce piețele de capital din Praga și Varșovia au închis în stagnare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
inchidere