Tranzacții de aproape 2,5 mil. euro cu acțiuni NEPI. Printre vânzători o firmă la care Dan Pascariu, președinte non-executiv în fond, este acționar

Tranzacții de aproape 2,5 mil. euro cu acțiuni NEPI. Printre vânzători o firmă la care Dan Pascariu, președinte non-executiv în fond, este acționar
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2015

Mai mulți acționari ai fondului de investiții sud-african NEPI au vândut la sfârșitul lunii noiembrie pe Bursa de la Johannesbourg, acțiuni de aproape 2,5 milioane de euro, cea mai mare tranzacție, de 1,8 milioane euro, fiind realizată de firma Garsol Limited, la care Dan Pascariu este acționar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dan Pascariu este și președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank.

Ceilalți acționari care au vândut dețineri la NEPI au fost firma Groot Marico Limited Nume, administrată de Mirela Covasa, directorul financiar al fondului, tranzacție de peste 500.000 de euro.

De asemenea, o persoană fizică, Cristian-Sorin Badea, a vândut acțiuni NEPI de aproape 200.000 de euro.

După tranzacție, firma Garsol Limited nu mai deține acțiuni în NEPI, Groot Marico deține 271.629 acțiuni, reprezentând 0,09% din participație, iar Sorin Badea deține 180.000 din acțiuni , respectiv 0,06% din capital.

Luna trecută, un al acționar minoritar al NEPI, administrată de directorul executiv al companiei, Tiberiu Smaranda, a vândut  pe Bursa de la Johannesbourg, acțiuni de peste 3,5 milioane de euro.

Acționarul este firma Theri Limited, iar acțiunile vândute reprezintă 0,12% din capitalul NEPI. După tranzacție, firma mai deține 455.000 acțiuni, reprezentând 0,15% din capitalul social al companiei.

NEPI este cel mai important investitor imobiliar din România, cu un portofoliu de 59 de proprietăți, evaluate la 1,7 miliarde de euro. Printre cele mai  importante proiecte deținute de NEPI se numără Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center - pe retail și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview, din București.

Acțiunile fondului se tranzacționează pe bursa de la București, la Londra și la Johannesbourg (Africa de Sud). La București, fondul are o capitalizare bursieră de peste 13,5 miliarde de lei (3 miliarde de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
actiuni
vanzare