BVB închide în scădere pentru a doua zi, în ton cu piețele europene

BVB închide în scădere pentru a doua zi, în ton cu piețele europene
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 iun 2017

Bursa de la București a închis în scădere pentru a doua ședință consecutivă, în ton cu acțiunile europene, care au închis la cel mai mic nivel din ultimele două luni, trase în jos de companiile din sectorul auto. Titlurile Transgaz (TGN) și-au continuat corecția ex-dividend, revenind la valoarea consemnată la începutul lunii trecute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de stat din domeniul gazelor naturale a consemnat o depreciere de 2,06%, până la prețul de 380 lei/acțiune, la care era cotată în prima parte a lunii mai. Acțiunile Transgaz au pierdut ieri 13% (58 lei) din valoare, în prima zi în care investitorii nu au mai putut cumpăra acțiuni cu drept de dividend.

Indicele BET-NG a închis cu un declin de 0,58%, evoluție la care a contribuit și producătorul de gaze Romgaz (SNG), ale cărui acțiuni s-au depreciat cu 0,62%, până la prețul de 31,9 lei/unitate.

EXCLUSIV Cum va fi administrat Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, ce posturi vor fi în organigramă și cum vor fi plătiți cei din conducere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum va fi administrat Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, ce posturi vor fi în organigramă și cum vor fi plătiți cei din conducere

Referința BET a coborât cu 0,40%, la 8.204,71 puncte, iar indicele compozit BETPlus s-a depreciat cu un procent apropiat, de 0,39%.

Rulajul din piața de acțiuni a urcat la 42,25 milioane de lei, susținut și de cinci transferuri pe segmentul deal cu acțiuni Digi Communications (DIGI), Banca Transilvania (TLV) și Transelectrica (TEL), în valoare totală de 9,22 milioane de lei.

Pe primul loc în topul tranzacților pe segmentul principal s-a situat Romgaz, cu schimburi de aproape 6,3 milioane de lei, emitent urmat de Transgaz, cu un rulaj de 5,95 milioane de lei și Digi, compania din telecom consemnând transferuri de 5,66 milioane de lei.

Un rulaj apropiat, de 5,46 milioane de lei, a fost înregistrat și cu titlurile Băncii Transilvania, care au închis pe plus cu 0,36%, până la prețul de 2,76 lei/unitate.

Tot în sectorul bancar, acțiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 0,14%, la 14,24 lei/unitate, după transferuri de 2,73 milioane de lei.

Fondul Proprietatea încheie lista emitenților care au avut rulaje de peste 2 milioane de lei astăzi. Titlurile fondului au scăzut cu 1,04%, până la prețul de 0,86 lei/unitate, pe un rulaj de 2,14 milioane de lei.

La nivel european, indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,79%, până la 385,98 puncte, cea mai scăzută valoare începând cu 21 aprilie, potrivit MarketWatch. Declinul a survenit pe fondul deprecierii acțiunilor din sectorul auto, după ce furnizorul german de componente pentru mașini Schaefller și-a revizuit în jos estimarea de profit. Acțiunile companiei germane au scăzut cu 11,76%, ceilalți jucători din sector înregistrând, de asemenea, corecții.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
evolutii