BVB revine pe scădere, trasă în jos de corecția ex-dividend la Banca Transilvania

BVB revine pe scădere, trasă în jos de corecția ex-dividend la Banca Transilvania
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 iun 2019

Bursa de la București a revenit pe scădere marți, după două sesiuni de creșteri consecutive, trasă în jos de acțiunile din sectoarele financiar și energetic. Tilurile Băncii Transilvania s-au corectat cu peste 5% în ziua ex-dividend, pe volume echivalente cu jumătate din rulajul zilei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalii indici de la BVB au pierdut astăzi tot câștigul acumulat luni. Indicele compozit BETPlus s-a depreciat cu 1,25%, iar indicele reprezentativ a coborât cu 1,28%, până la nivelul de 8.472,73 puncte. În contrast, majoritatea burselor din restul continentului au închis tranzacțiile "pe verde", în contextul atenuării temerilor cu privire la impactul disputelor comerciale asupra economiei globale. Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,59%, susținut de creșteri importante pe bursele de la Frankfurt (+1,51%), Milano (+1,79%), Paris (+0,51%) și Londra (+0,41%). În regiune, indicele PX de la Praga a urcat cu 0,37%, indicele BUX de la Budapesta cu 0,10%, în timp ce indicele WIG20 de la Varșovia a suferit un declin de 0,18%.

Rulajul de la București s-a menținut peste media din acest an și a depășit 77 milioane de lei (16,3 milioane euro), circa jumătate fiind generat de tranzacțiile cu acțiunile Băncii Transivania (TLV) din piața reglementată. Titlurile băncii s-au ajustat cu 5,38% în ziua ex-dividend, până la prețul de 2,2 lei pe unitate.

Asaltat în fortăreața sa de la Craiova de SIF Banat Crișana, șeful de la SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, lansează propriul atac pe terenul adversarului. Ce solicită pentru AGA de la Arad CITEȘTE ȘI Asaltat în fortăreața sa de la Craiova de SIF Banat Crișana, șeful de la SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, lansează propriul atac pe terenul adversarului. Ce solicită pentru AGA de la Arad

Al doilea mare rulaj al zilei a fost asigurat de Fondul Proprietatea (FP). Acțiunile fondului s-au depreciat cu 1,40%, pe transferuri de 14,8 milioane de lei.

Titlurile BRD-Societe Generale (BRD), cealaltă acțiune bancară lichidă de la BVB, au făcut obiectul unor tranzacții în valoare de 6,67 milioane de lei. Prețul acțiunilor a crescut cu 1,04%, până la 11,64 lei.

În sectorul energetic, titlurile Electrica (EL) s-au depreciat cu 0,45%, pe un rulaj de 4,4 milioane de lei, în timp ce Romgaz (SNG) și Nuclearelectrica (SNN) au înregistrat un declin de 0,32% și, respectiv de 0,35%, pe transferuri de peste 1,5 miilioane de lei fiecare. Acțiunile OMV Petrom (SNP) au stagnat la prețul de 0,382 lei, după tranzacții de 1,84 milioane de lei.

Indicele BET-FI a avut un recul de 0,92%, iar BET-NG a coborât cu 0,19%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa valori bucuresti
actiuni
evolutii