Ca și când Bursa de la Viena s-ar fi mutat la București

Ca și când Bursa de la Viena s-ar fi mutat la București
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 apr 2020

După prima oră de tranzacțiionare de la BVB, doar titlurile Erste Group, listate secundar la București, dar cu piață principală în Austria depășeau reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Debutul de săptămână este pozitiv la Bursa de Valori București în condițiile în care și în piețele financiare internaționale evoluțiile sunt favorabile activelor de risc. Indicii principali câștigau aproape 2%, însă în condițiile unor volume foarte modeste. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) urcau cu 2,84%, până la prețul de 1,0850 lei/acțiune, pe transferuri de aproximativ 812.000 de lei, iar titlurile bancare se apreciau pe rulaje modeste.

EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii

De fapt, singurul emitent care depășea o valoare a schimburilor de 1 milion de lei era Erste Group AG (EBS), deținătorul BCR. Cotația aveau un salt de 3,49%, în acord cu mișcarea de pe piața principală din Viena.

Pe piața AeRO, acțiunile Norofert (NRF) își continuau raliul de vineri, cu un salt de 29,63%, până la prețul de 17,50 lei/acțiune, pe transferuri de aproape 632.000 de lei, în condițiile în care compania din domeniul agro-tech listată cu o lună în urmă, a anunțat o majorare de capital în care încorporează suma de 2,41 milioane lei din profitul net obținut anul trecut și în cadrul căreia acționarii înregistrați vor primi gratuit 3 acțiuni noi la fiecare titlu deținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
erste
austria
viena