Cândva rival, SIF Oltenia țintește o deținere de cel puțin 10% din acțiunile SIF Banat-Crișana

Cândva rival, SIF Oltenia țintește o deținere de cel puțin 10% din acțiunile SIF Banat-Crișana

Sursa foto: Michalsuszycki | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 aug 2022

SIF Banat-Crișana a notificat piața că supraveghetorul ASF a aprobat un proiect de achiziție calificată din partea SIF Oltenia, care ar urma ridice participația acestuia la cel puțin 10%. În timpul conducerii lui Tudor Ciurezu, SIF-ul de la Craiova a avut un pachet de 5% prin care a ținut în șah rivalii, care, în cel din urmă, l-au debarcat după un sfert de veac din poziția deținută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poveste reluată în buclă. SIF-urile își consolidează dețineri încrucișate. Ultima mutare este anunțată de SIF Banat Crișana (SIF1). Astfel, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat proiectul de achiziție și dobândirea de către SIF Oltenia (SIF5) a calității de acționar semnificativ, prin achiziționarea unei participații calificate directe care reprezintă cel puțin 10% din capitalul social și din totalul drepturilor de vot ale SIF-ului cu sediul la Arad, dar coordonat din București de președintele Bogdan Drăgoi.

Achizitia de acțiuni ale SIF Banat-Crișana de către SIF Oltenia în vederea dobândirii participației calificate se va finaliza în termen de maximum 60 de zile lucrătoare de la data emiterii actului ASF. Acesta este contextul în care, și în sesiunea de ieri, titlurile cu simbolul SIF1 au avut la BVB un salt de 5,93%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune, nivel care situează capitalizarea bursieră a societății la 1,29 miliarde lei (261,45 milioane euro).

EXCLUSIV CryptoDATA Tech, vizând statutul de unicorn, se pregătește pentru bursa din Frankfurt, Londra sau New York CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CryptoDATA Tech, vizând statutul de unicorn, se pregătește pentru bursa din Frankfurt, Londra sau New York

SIF Oltenia și entități asociate au mai avut un pachet de 5%, care conferea unele drepturi corporative atunci când SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia (SIF4) s-au aflat într-un răboi de uzură pentru debarcarea fostului șef de un sfert de veac al SIF-ului de la Craiova, Tudor Ciurezu, moment care s-a consumat în octombrie 2020.

Respectiva AGA era percepută în piață ca o mutare a SIF Oltenia către zona coordonată de SIF Banat-Crișana. Acum, cele 2 entități își consolidează deținerile încrucișate, după un model care deja există între SIF1 și SIF Muntenia. Participația la cea de-a 2-a entitate, a cărei societate de administrare își desfășoară activitatea în aceeași clădire din strada Rahmaninov, a urcat la 15,35% în urma unor tranzacții succesive de la începutul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
sif muntenia
bvb
bursa
bogdan dragoi
sif oltenia