Capitalizarea celor mai mari cinci companii americane de tehnologie a scăzut puternic

Capitalizarea celor mai mari cinci companii americane de tehnologie a scăzut puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2018

Capitalizarea combinată a Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet și Facebook, cele mai mari companii de tehnologie din SUA, a scăzut vineri cu 75 de miliarde de dolari și a provocat un declin de 1,7% al componentei tehnologice a indicelui S&P 500 și al indicelui Nasdaq, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai slabe performanțe au fost consemnate de titlurile Amazon, care au scăzut cu 2,4%, arată news.ro.

Bursele au avut o evoluție negativă, vineri, din cauza scăderii prețurilor petrolului și a scepticismului legat de perspectivele unui acord comercial între SUA și China și a îngrijorărilor că avansul economiei mondiale ar urma să încetinească.

Investitorii de pe bursă reclamă: legislația pieței de capital este defavorabilă și descurajantă. ASF nu face nimic pentru aplicarea actelor normative în vigoare CITEȘTE ȘI Investitorii de pe bursă reclamă: legislația pieței de capital este defavorabilă și descurajantă. ASF nu face nimic pentru aplicarea actelor normative în vigoare

Temerile au fost amplificare de un raport al Rezervei Federale care indică o continuare a majorării dobânzilor, și au determinat investitorii să vândă din deținerile de acțiuni ale companiilor din sectorul tehnologiei, care sunt sensibile la fluctuațiile economice.

Acțiunile companiilor de tehnologie au înregistrat în octombrie cele mai slabe performanțe din 2008. Indicele Nasdaq a coborât în octombrie cu 9,2%, iar acțiunile Amazon și Alphabet au condus declinul, cu scăderi de 20%, respectiv 9,7%.

Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău, controlat de SIF Moldova, intră și în tranzacții imobiliare, semnând vânzări de terenuri CITEȘTE ȘI Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău, controlat de SIF Moldova, intră și în tranzacții imobiliare, semnând vânzări de terenuri

Analiștii au fost asaltați de datele publicate recent de aceste companii, între care Amazon, Apple și Alphabbet. Amazon a publicat previziuni sub așteptări pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă, iar Apple a anunțat că nu va mai publica date referitoare la numărul de iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri vândute.

În pofida scăderilor de vineri, indicii Nasdaq și indicele pentru tehnologie al S&P au încheiat săptămâna în creștere, la fel ca acțiunile Amazon, Mocrosoft și Alphabet.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
companii
bursa