Cocktail servit la SIF Moldova

Cocktail servit la SIF Moldova

Sursa foto: Susanne Neal / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 apr 2019

SIF Moldova va recompensa acționarii cu un mix de dividende și răscumpărări, conducerea societății socotind că astfel randamentul va fi optimizat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la SIF Moldova (SIF2)  a aprobat ieri reducerea cu 1,10 milioane lei a capitalului social prin anularea celor 11 milioane de acțiuni proprii dobândite prin programul de răscumpărări aprobat de acționari în aprilie 2018, însă în același timp a votat pentru inițierea unui nou plan de buy-back.

Acesta vizează răscumpărarea din piață a unui număr de 20,3 milioane acțiuni proprii, echivalent a 2,00% din capitalul social al SIF Moldova. Astfel, 15,3 milioane de acțiuni, reprezentând 1,51% din totalul titlurilor ar urma să fie achiziționate în vederea anulării pentru reducerea capitalului social, iar alte 5 milioane de acțiuni, echivalentul a 0,49% din capitalul social sunt destinate recompensării ulterioare a angajaților, conducerii administrative și directorilor.

FOTO Isărescu îi spune în față lui Dăncilă: Ținta pentru euro - se mai poate discuta. Nu este pentru cine se nimerește, ci pentru cine se pregătește CITEȘTE ȘI FOTO Isărescu îi spune în față lui Dăncilă: Ținta pentru euro - se mai poate discuta. Nu este pentru cine se nimerește, ci pentru cine se pregătește

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va supune votului repartizarea a 60% din profitul net obținut anul trecut sub formă de dividende cu data plății de 30 mai, astfel încât acționarii să poată participa la o ofertă de răscumpărare pe care conducerea SIF Moldova o preconizează peste prețul de piață. Dividendul brut este de 0,0304 lei/acțiune, iar calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de piață, de 1,1850 lei/acțiune, al titlurilor cu simbolul SIF2, randamentul acestuia este de 2,44%.

“În acord cu obiectivele de guvernanță corporativă, conducerea SIF Moldova consideră că mixul de distribuții de dividende cash și subscriere în ofertă publică de cumpărare este o alternativă mai atractivă pentru acționari decât clasica distribuire de dividende”, era mesajul șefilor societății publicat către acționari în convocator încă de acum o lună. „Acționarii care aleg să subscrie în ofertă realizează un randament mai mare decât în cazul în care întreg fondul alocat pentru dividende și răscumpărare ar fi fost repartizat numai la dividend.”

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
dividende
rascumparari