CONFIRMARE Miliardarul Dmitri Pumpianski delistează TMK Artrom Slatina

CONFIRMARE Miliardarul Dmitri Pumpianski delistează TMK Artrom Slatina
Thomas Dincă
Thomas Dincă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 feb 2020

Miliardarul Dmitri Pumpianski, care controlează grupul rusesc TMK, a anunțat oficial că vrea să delisteze TMK Artrom Slatina de la Bursa de Valori București, confirmând informațiile avansate de Profit.ro la finele anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

TMK Europe, prin care un miliardar rus controlează TMK Artrom Slatina, va iniția procedura de retragere a acționarilor din TMK-Artrom, după ce, cum relata Profit.ro în toamnă, a inițiat demersurile pentru lansarea unei oferte publice de cumpărare care să adune și restul din titlurile rămase în piață ale companiei românești. După ce au achiționat pachetul de 5,7% din acțiuni deținut de SIF Oltenia, majoritarii ruși au depășit deja pragul de deținere de 95% care permite delistarea de la bursă.

EXCLUSIV Mid Europa Partners a renunțat, deocamdată, să vândă rețeaua de sănătate Regina Maria. Camera de date, închisă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mid Europa Partners a renunțat, deocamdată, să vândă rețeaua de sănătate Regina Maria. Camera de date, închisă

Această depășire de prag a fost realizată în contextul în care SIF Oltenia (SIF5) a înstrăinat pentru suma de 26,69 miliarde lei participația sa de 5,00% din titlurile Artrom, la finalul lunii august. Artrom își anunțase intenția de a realiza o ofertă și pentru restul de titluri rămase a acționariatul dispersat.

Ultimele date relevă că TMK Artrom Slatina și-a redus afacerile în primele 3 trimestre din 2019 față de perioada similară a anului trecut, iar rezultatul net global s-a prăbușit cu 86,36%.

Trump: Negocierile cu China avansează frumos, dar o înțelegere va fi încheiată doar dacă va fi bună pentru America CITEȘTE ȘI Trump: Negocierile cu China avansează frumos, dar o înțelegere va fi încheiată doar dacă va fi bună pentru America

Producătorul de țevi Artrom Slatina, controlat printr-o companie din Germania de grupul rusesc TMK în proporție de peste 92%, este listat la Bursa de Valori București din 1995, unde are o capitalizare de 679,5 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tmk artrom
bvb
bursa
sif oltenia