CONFIRMARE Miliardarul Dmitri Pumpianski delistează TMK Artrom Slatina

CONFIRMARE Miliardarul Dmitri Pumpianski delistează TMK Artrom Slatina
scris 18 feb 2020

Miliardarul Dmitri Pumpianski, care controlează grupul rusesc TMK, a anunțat oficial că vrea să delisteze TMK Artrom Slatina de la Bursa de Valori București, confirmând informațiile avansate de Profit.ro la finele anului trecut.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

TMK Europe, prin care un miliardar rus controlează TMK Artrom Slatina, va iniția procedura de retragere a acționarilor din TMK-Artrom, după ce, cum relata Profit.ro în toamnă, a inițiat demersurile pentru lansarea unei oferte publice de cumpărare care să adune și restul din titlurile rămase în piață ale companiei românești. După ce au achiționat pachetul de 5,7% din acțiuni deținut de SIF Oltenia, majoritarii ruși au depășit deja pragul de deținere de 95% care permite delistarea de la bursă.

EXCLUSIV Mid Europa Partners a renunțat, deocamdată, să vândă rețeaua de sănătate Regina Maria. Camera de date, închisă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mid Europa Partners a renunțat, deocamdată, să vândă rețeaua de sănătate Regina Maria. Camera de date, închisă

Această depășire de prag a fost realizată în contextul în care SIF Oltenia (SIF5) a înstrăinat pentru suma de 26,69 miliarde lei participația sa de 5,00% din titlurile Artrom, la finalul lunii august. Artrom își anunțase intenția de a realiza o ofertă și pentru restul de titluri rămase a acționariatul dispersat.

Ultimele date relevă că TMK Artrom Slatina și-a redus afacerile în primele 3 trimestre din 2019 față de perioada similară a anului trecut, iar rezultatul net global s-a prăbușit cu 86,36%.

Trump: Negocierile cu China avansează frumos, dar o înțelegere va fi încheiată doar dacă va fi bună pentru America CITEȘTE ȘI Trump: Negocierile cu China avansează frumos, dar o înțelegere va fi încheiată doar dacă va fi bună pentru America

Producătorul de țevi Artrom Slatina, controlat printr-o companie din Germania de grupul rusesc TMK în proporție de peste 92%, este listat la Bursa de Valori București din 1995, unde are o capitalizare de 679,5 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tmk artrom
bvb
bursa
sif oltenia