Electrica SA a vândut mai multă energie în primele 9 luni, în special pe piața concurențială

Electrica SA a vândut mai multă energie în primele 9 luni, în special pe piața concurențială

Corina Popescu (CEO Electrica SA)

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 nov 2019

Grupul Electrica SA, cel mai mare furnizor de energie din România, și-a majorat volumul de energie furnizată în primele 9 luni ale anului cu 8,7%, în principal ca urmare a volumului mai ridicat furnizat pe piața concurențială, care a crescut cu 17%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

În primele trei trimestre, companiile furnizoare ale Electrica au livrat 6,882 TWh, din care 3,613 TWh consumatorilor casnici la preț reglementat, iar 3,269 TWh consumatorilor concurențiali.

Comparativ, în perioada similară a anului trecut, Electrica livrase în total 6,33 TWh, din care 3,618 TWh consumatorilor casnici la preț reglementat, iar 2,712 TWh consumatorilor concurențiali.

Numărul de clienți de pe piața concurențială ai companiilor de furnizare din cadrul grupului a crescut, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 18.400, de la 246.200 la 264.600, în timp ce cel al consumatorilor de pe piața reglementată s-a redus cu aproximativ 23.000, de la 3,3 milioane la 3,278 milioane.

În ceea ce privește energia electrică distribuită prin rețelele operate de Electrica SA, aceasta a rămas relativ constantă, la 13,2 TWh, de două ori mai ridicată decât volumul energiei furnizate de companiile furnizoare ale grupului. La fel și energia electrică necesară acoperirii consumului tehnologic propriu, care a scăzut marginal, de la 1,525 TWH la 1,5 TWh.

EXCLUSIV Cel mai mare retailer de produse pentru animale de companie din Cehia, printre cei mai mari jucători din regiune, se pregătește să intre în România pentru a concura Animax CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare retailer de produse pentru animale de companie din Cehia, printre cei mai mari jucători din regiune, se pregătește să intre în România pentru a concura Animax

Electrica SA, unde cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu circa 48% din acțiuni, și-a înjumătățit profitul net în prima jumătate a anului, comparativ cu primele 6 luni din 2018, la 108,8 milioane lei, profitul operațional EBITDA înregistrând o evoluție similară. Veniturile companiei au crescut cu 17%, la circa 3,1 miliarde lei.

Grupul Electrica oferă servicii pentru circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
furnizare
distribuție
rezultate