Dăianu, BNR: Companiile private nu au un discurs onest dacă cer listarea companiilor de stat, dar ele nu intră la cota bursei

Dăianu, BNR: Companiile private nu au un discurs onest dacă cer listarea companiilor de stat, dar ele nu intră la cota bursei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 iun 2016

Mediul de afaceri a solicitat, în repetate rânduri, listarea companiilor de stat, dar inițiativa companiilor private de a intra la cota bursei este modestă, situație care arată că discursul nu este onest, a declarat Daniel Dăianu, membru al Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Foarte bine, să fie listate companiile de stat. Dar de ce mediul privat de afaceri nu intră la cota bursei? Discursul acestuia trebuie să fie onest în privința asta”, a afirmat Dăianu, prezent la un eveniment de specialitate organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

AeRO este segmentul dedicat acțiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București.

Acesta este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanțarea proiectelor, creșterea vizibilității și contribuției la dezvoltarea mediului de afaceri.

Bazată pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, existent din 2010, piața AeRO, sub un concept reproiectat și reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

La momentul relansării, reprezentanții BVB au anunțat că anticipează intrarea unui număr cuprins între 10 și 20 de companii la cota AeRO.

Datele arată că s-au listat doar cinci companii, din care una a intrat în insolvență.

viewscnt
Afla mai multe despre
daianu
bursa
listari
companii de stat