Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt, însă, în suferință

Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt, însă, în suferință
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 aug 2019

După ședințele corective precedente, bursa românească a recâștigat 0,4%, însă activitatea de tranzacționare a fost slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Investitorii activi la Bursa de Valori București mai au încă nevoie de intrepretări ale rezultatelor finanicare semestriale ale companiilor listate, care au avut un vârf săptămâna trecută. Aceasta este contextul în care au ezitat să ia poziții decisive în sesiunea de astăzi, fapt reflectat în volume. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,77 milioane lei (3,55 milioane euro), abia la o treime din valoarea medie zilnică de tranzacționare de anul trecut.

Tendința a fost pozitivă, indicele compozit BET Plus câștigând 0,39%. De asemenea, indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,42%, până la nivelul de 9.073,32 de puncte. Sub aspect tehnic, mișcarea corectivă recentă nu a modificat secvența unor minime și maxime din ce în ce mai ridicate specifică trendului ascendent, conform teoriei lui Dow, așa cum se vede pe graficul atașat.

Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt, însă, în suferință

Tendința de revenire și în piețele fiannciare internaționale a fost deopotrivă în măsură să favorizeze închiderea „pe verde” de la BVB. În Europa, indicii principali au înregistrat aprecieri: +1,20% indicele Euro Stoxx 50, +1,02% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +1,34% pentru indicele CAC40 de la Paris, +1,32% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt și +1,85% pentru indicele WIG20 de la Varșovia.

La BVB, cea mai mare tranzacții, însumând 5,27 milioane lei, s-au realizat pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) bcare au avansat cu 0,60%, până la prețul de 13,40 lei/acțiune. În raportarea semestrială a Fondului Proprietatea (FP) indică faptul că Fondul a ieșit din acționariatul instituției de credit.

Cealaltă acțiune bancară lichidă a pieței locale, cea a Băncii Transilvania (TLV), a crescut cu 1,29%, până la prețul de 2,3500 lei/acțiune, pe transferuri de 2,44 milioane lei. La respectiva cotație, Banca Transilvania este cea mai valoroasă din sistemul bancar românesc, având o capitalizare bursieră de 12,26 miliarde lei (2,59 miliarde lei).

Rompetrol a trecut pe pierderi. Profitul benzinăriilor n-a compensat minusurile rafinăriilor și petrochimiei CITEȘTE ȘI Rompetrol a trecut pe pierderi. Profitul benzinăriilor n-a compensat minusurile rafinăriilor și petrochimiei

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 3,06 milioane lei, titlurile Digi Communications (DIGI) au coborât cu 0,67%, până la prețul de 29,80 lei/acțiune. Compania a raportat la 6 luni venituri de 575,2 milioane de euro, în urcare cu 18,2% față de intervalul ianuarie - iunie 2018, când acest indicator a atins 486,5 milioane de euro. În schimb, profitul net al companiei a coborât la 3,2 milioane de euro, comparativ cu 12,9 milioane de euro în primul semestru al anului 2018.

Evoluția a fost divergentă pentru indicii sectoriali, respectiv un declin de 0,41% a indicelui financiar BET-FI, până la nivelul de 39.955,24 puncte, și un salt de 0,80% a indicelui energetic BET-NG. Din structura acestuia, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 1,66%, până la prețul de 33,65 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,36 milioane lei, iar titlurile Electrica (EL) au scăzut cu 0,44%, până la prețul de 11,25 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,06 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
electrica
digi