Declin de aproape un procent la BVB. Volumele sunt foarte mici

Declin de aproape un procent la BVB. Volumele sunt foarte mici

Sursa foto: Zoom-zoom | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 iun 2022

În contextul corecției ex-dividend de la Banca Transilvania și al unui impuls de vânzare pe bursele mari, și la BVB am consemnat o sesiune negativă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ultima ședință a săptămânii de tranzacționare de la Bursa de Valori București a fost una „roșie”, în contextul în care și la New York Stock Exchange indicele S&P500 s-a aflat pe o tendință de depreciere, care l-a readus în zona de 4.100 de puncte.

Impasul este determinat de șocuri punctuale, dar și de apetitul redus la cumpărare. Astfel, rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,70 milioane lei (5,81 milioane euro) și acesta ajutat de un transfer de tip deal în valoare de 4,00 milioane lei realizat cu titluri SIF Oltenia (SIF5).

Easy Credit 4 All pregătește obligațiuni de aproape 40 milioane lei CITEȘTE ȘI Easy Credit 4 All pregătește obligațiuni de aproape 40 milioane lei

La o zi după o mișcare similară pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), piața a fost influențată de ajustarea ex-dividend de 4,58% a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au închis la prețul de 2,3950 lei/acțiune o ședință în care au cumulat schimburi de 5,73 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 1,61%, până la prețul de 13,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,12 milioane lei.

Cu o poveste particulară, titlurile OMV Petrom (SNP) au suferit un recul de 2,16%, până la prețul de 0,4540 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,60 milioane lei. Piața reacționează la informația Profit.ro potrivit căreia statul va vinde 1% din acțiunile companiei petroliere către foști salariați ai acesteia la prețul de 0,2158 lei/acțiune.

DECIZIE România se retrage din cele două bănci legate de Rusia. BII și BICE riscă insolvența. BII, cu împrumuturi de 1,4 miliarde de lei pe piața românească, în principal de la fonduri de pensii, a cerut bani pentru a evita incapacitatea de plată CITEȘTE ȘI DECIZIE România se retrage din cele două bănci legate de Rusia. BII și BICE riscă insolvența. BII, cu împrumuturi de 1,4 miliarde de lei pe piața românească, în principal de la fonduri de pensii, a cerut bani pentru a evita incapacitatea de plată

Sunt mișcări care au tras în jos piața în ansamblul ei: -0,69% pentru indicele compozit BET-XT, +0,46% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.172,77 puncte, -0,06% pentru indicele energetic BET-NG și -0,95% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.263,31 puncte a trecut din nou sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Declin de aproape un procent la BVB. Volumele sunt foarte mici

La o zi după ce a anunțat noi exploatări și majorări ale producției, Romgaz Mediaș (SNG) a câștigat 1,45% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 45,50 lei/acțiune, în contextual celei de-a 2-a activități a ședinței, de 5,24 milioane lei. La același capitol energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au retras cu 0,44%, până la prețul de 45,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,74 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica