Deutsche Boerse a prelungit termenul până la care acționarii săi pot aproba fuziunea cu LSE

Deutsche Boerse a prelungit termenul până la care acționarii săi pot aproba fuziunea cu LSE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 iul 2016

Deutsche Boerse, operatorul bursei de la Frankfurt, a redus luni procentul minim de acceptare necesar din partea acționarilor pentru fuziunea cu operatorul bursei de la Londra, London Stock Exchange, la 60% de la 75%, și a prelungit cu două săptămâni termenul până la care acționarii iși pot da acordul în legătură cu tranzacția, până pe 26 iulie, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Operatorul bursei de la Frankfurt a afirmat că un vot favorabil din partea a trei sferturi din acționari este greu de atins, având în vedere că mai multe fonduri de investiții, care dețin cumulat circa 15% din Deutsche Boerse, au anunțat că nu își pot da acordul pentru oferta de preluare a LSE până când gradul minim de acceptare nu va fi atins.

Pe de altă parte, acționari ai Deutsche Boerse, care au decis să rămână anonimi, au afirmat pentru Wall Street Journal că, deși înțeleg logica fuziunii între cele două burse europene, nu își pot da deocamdată acordul în acest sens din cauza temerilor legate de Brexit.

Acționarii London Stock Exchange au aprobat deja, la începutul lunii, fuziunea cu Deutsche Boerse, tranzacție în urma căreia ar lua naștere un operator bursier în valoare de circa 30 de miliarde de dolari.

Compania care va lua naștere în urma fuziunii se va numi UK TopCo și va fi deținută în proporție de 54,4% de acționarii Deutsche Boerse, restul de 45,6% revenind acționarilor LSE. Tranzacția va avea loc integral prin schimb de acțiuni, iar acționarii LSE vor primi 0,4421 de acțiuni la UK TopCo pentru fiecare acțiune veche, în timp ce acționarii Deutsche Boerse vor primi câte un titlu la noua companie pentru fiecare titlu deținut în prezent la operatorul bursei germane.

Ca urmare a fuziunii, cele două companii ar urma să își reducă cheltuielile cu peste 300 de milioane de euro. Reducerile de costuri ar urma să aibă loc treptat, pe parcursul mai multor ani.
LSE și Deutsche Boerse au confirmat încă de la finele lunii februarie că poartă discuții avansate în vederea unei fuziuni. Tranzacția va da naștere unui operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche boerse
london stock exchange
burse
fuziune
actionari