Directorul general al Amazon.com, Jeff Bezos, a vândut acțiuni ale companiei de 1 miliard de dolari

Directorul general al Amazon.com, Jeff Bezos, a vândut acțiuni ale companiei de 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

Directorul general al Amazon.com, Jeff Bezos, a vândut acțiuni ale companiei în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, în cadrul unei tranzacții planificate, la o lună după ce al treilea cel mai bogat om din lume a anunțat că cheltuiește anual o sumă aproximativ egală pentru compania de explorare a spațiului Blue Origin, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bezos a vândut 1 milion de acțiuni Amazon de marți până joi, la prețuri cuprinse între 935 și 950 de dolari pe unitate, potrivit unei declarații depuse joi la bursă, scrie News.ro.

Miliardarul mai deține 79,9 milioane de titluri Amazon, respectiv o participație de 17%, față de 83 de milioane de acțiuni la sfârșitul lui 2015.

Afacerile în creștere de comerț electronic și de cloud-computing l-au propulsat pe șeful Amazon în topul celor mai bogați oameni din lume, unde ocupă poziția a treia după co-fondatorul Microsoft Bill Gates și miliardarul spaniol Amancio Ortega, fondatorul retailerului de modă Inditex, conform indicelui Bloomberg al miliardarilor.

EXCLUSIV Fostul președinte CSA Daniel Tudor, obligat să demisioneze pentru incompatibilitate, cere ASF compensații de peste 3 milioane lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul președinte CSA Daniel Tudor, obligat să demisioneze pentru incompatibilitate, cere ASF compensații de peste 3 milioane lei

Bezos a vândut aciuni Amazon pentru a investi în Blue Origin, care vrea să trimită turiști în spațiu, de unde să experimenteze lipsa gravitației și să vadă Pământul de la înălțime.

Concurenții săi în turismul spațial sunt Space Exploration Technologies, deșinută de Elon Musk, și Virgin Galactic, a miliardarului Richard Branson.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
jeff bezos