DNA începe acțiunea penală împotriva unei filiale a RCS&RDS pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani. Sechestre de 3 milioane euro

DNA începe acțiunea penală împotriva unei filiale a RCS&RDS pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani. Sechestre de 3 milioane euro
scris 25 iul 2017

În dosarul RCS&RDS – Mitică Dragomir, Direcția Națională Anticorupție a pus în mișcare acțiunea penală împotriva Integrasoft, filială a grupului, acuzația fiind săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, în timp ce un oficial al companiei este acuzat de complicitate. DNA a confirmat instituirea sechestrelor pentru 2 imobile în valoare de 13,71 milioane lei, dar conducerea Digi Communications spune că aceasta nu va afecta semnificativ activitatea companiei.

Scandalul privind atribuirea drepturilor de televizare ale Ligii Profesioniste de Fotbal către RCS&RDS de acum câțiva ani are din nou ecou în justiție, după ce listarea pe bursă a Digi Communications (DIGI), compania care deține operatorul telecom, a fost însoțită în luna mai de informații contradictorii privind demararea unei anchete penale de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Parchetul respectiv a dispus pe data de 25 iulie punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani a filialei RCS&RDS, firma Integrasoft SRL, a informat Digi piața la finalul sesiunii de tranzacționare de la Bursa de Valori București. În același timp, DNA s-a îndreptat acțiunea și cu privire la Mihai Dinei, membru în Consiliul de Administrație al RCS&RDS, pentru infracțiunea de complicitate la spălare de bani.

Tranzacție surpriză: Digi Communications cumpără, cu 140 milioane euro, Invitel Tavkozlesi, unul dintre operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Digi Communications cumpără, cu 140 milioane euro, Invitel Tavkozlesi, unul dintre operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria

În același timp, tot pe data de 25 iulie, DNA a confirmat instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a 2 bunuri imobile ce aparțin RCS&RDS, până la suma de 13,71 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro).

În încheierea comunicatului Digi, directorul general Serghei Bulgac spune că societatea va coopera în cadrul anchetei, cu încrederea că RCS&RDS, Integrasoft și foștii și actualii membri ai conducerii companiilor au acționat în conformitate cu legea. „Nu ne așteptăm ca acțiunile precizate mai sus să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS&RDS, a societății sau a oricărei din filialele acesteia”, conchide documentul citat.

Cazul prezumtivei dări de mită către șeful Ligii Profesioniste de Fotbal Mitică Dragomir a izbucnit chiar în perioada de subscriere a ofertei care a adus Digi Communications la bursă, însă nu a afectat listarea. Retragerile de ordine, devenite posibile prin modificarea la prospectul ofertei publice, au fost nesemnificative, iar titlurile Digi au închis cu o suprasubscriere confortabilă operațiunea de piață.

Titlurile Digi au închis ședința de tranzacționare de astăzi la prețul de 41,00 lei/acțiune, nivel cu 2,5% peste cel al ofertei publice și care dă companiei telecom o capitalizare bursieră de 4,10 miliarde lei (898,78 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
bvb
bursa
dna
spalare de bani
rcs&rds
mitica dragomir