Dow Jones a câștigat aproape 30% la un an de la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. Trump: “Eu sunt motivul”

Dow Jones a câștigat aproape 30% la un an de la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. Trump: “Eu sunt motivul”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2017

Indicele blue-chip Dow Jones Industrial Average al bursei de la New York s-a apreciat cu 28,50% în cele 12 luni scurse de la câștigarea alegerilor prezidențiale de către Donald Trump, cel mai mare câștig anual post-alegeri din ultimii 72 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre comparație, în primul an de după alegerile din 2008 câștigate de Barack Obama, Dow Jones a avansat cu 1,88%, scrie MarketWatch.

Trump nu a ezitat să își asume meritul pentru performanța indicelui care urmărește evoluția celor mai mari 30 de companii americane.

Ajunsă la cota bursei, Transilvania Broker dorește repartizarea integrală a profitului net de anul trecut. Randamentul dividendului este de 8% CITEȘTE ȘI Ajunsă la cota bursei, Transilvania Broker dorește repartizarea integrală a profitului net de anul trecut. Randamentul dividendului este de 8%

“Motivul pentru care piața de capital are atât de mult succes sunt eu. Întotdeauna am fost bun la bani, la (crearea de) slujbe, este ceea ce fac. Și o fac foarte bine, mult mai bine decât pricepe lumea - și lumea își dă seama că sunt bun la ce fac”, a spus Trump.

Un avans mai mare la nivelul primelor 12 luni după alegerile prezidențiale a fost înregistrat în 1945, când Franklin Roosevelt și-a început cel de-al patrulea mandat de președinte al SUA. Roosevelt a murit în aprilie 1945, fiind înlocuit de vicepreședintele Harry Truman. Dow Jones a câștigat atunci 29,83%, încheiind perioada celor 12 luni la 192,04 puncte.

Dow Jones a început anul 2017 ușor sub nivelul de 19.000 de puncte, valoare pe care a depășit-o, în premieră, pe 25 ianuarie. Între timp, indicele a trecut și de pragul de 23.000 de puncte, iar ieri a închis la un nou maxim istoric, de 23.557,23 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
donald trump
crestere
alegeri