Dow Jones a sărit în premieră de pragul psihologic de 20.000 puncte, pe fondul optimismului generat de primele măsuri decise de Trump

Dow Jones a sărit în premieră de pragul psihologic de 20.000 puncte, pe fondul optimismului generat de primele măsuri decise de Trump

Sursa foto:Reuters/Kevin Lamarque

scris 25 ian 2017

Dow Jones Industrial Average (DJIA), indice care reflectă evoluția celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, a depășit miercuri, pentru prima dată, pragul psihologic de 20.000 de puncte, continuând ascensiunea începută după câștigarea alegerilor prezidențiale de către Donald Trump.

Indicii S&P 500 și Nasdaq Composite sunt, de asemenea, la valori record.

În jurul orei 17:20 (ora României), Dow Jones era în urcare cu 0,7%, la peste 20.052 puncte, în timp ce S&P 500 și Nasdaq Composite se apreciau cu 0,6%, respectiv 0,7%. De la câștigarea alegerilor de către Trump, pe 8 noiembrie, Dow Jones a avansat cu aproape 9%, S&P 500 cu 7%, iar Nasdaq Composite cu circa 8%.

Sursa:factset

Sursa:factset

Creșterile de miercuri sunt susținute de rezultatele financiare peste așteptări raportate de companii precum Boeing și Catterpiller, ale căror acțiuni se apreciază cu peste 2%.

Indicele global al acțiunilor a atins maximul ultimelor 19 luni, susținut de politicile lui Trump CITEȘTE ȘI Indicele global al acțiunilor a atins maximul ultimelor 19 luni, susținut de politicile lui Trump

“Claritatea este oxigenul piețelor. Cu cât președintele Trump oferă concretețe (promisiunilor din campanie – n.r.), cu atât pragul de 20.000 de puncte se îndepărtează în oglinda retrovizoare. În curând, Dow la 21.000 de puncte va deveni noua obsesie pentru mass-media“, spune Quincy Krosby, strategist piețe de capital la Prudential Financial, citat de MarketWatch.

Indicele global al acțiunilor MSCI a atins astăzi cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni, cu un avans intraday de 0,2% la jumătatea zilei, susținut de datele referitoare la comerțul Japoniei, rezultatele trimestriale ale unor companii europene și speranțele că președintele american Donald Trump va pune în practică cheltuielile bugetare promise.

Trump a semnat marți două ordine pentru construcția a două conducte petroliere, Keystone XL and Dakota Access, inversând măsurile fostului președinte Barack Obama pentru protejarea mediului și preferând extinderea infrastructurii energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones industrial average
s&p 500
nasdaq composite
prag psihologic
donald trump