După mulți ani, Alro semnează din nou cu Airbus

După mulți ani, Alro semnează din nou cu Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Combinatul Alro a semnat un nou acord multianual cu Airbus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Precedentul contract a fost încheiat în 2016, pentru  furnizarea de produse laminate plate începând cu 2017.

Producția de plăci pentru industria aerospațială face parte din strategia Alro de diversificare a producției de aluminiu cu valoare adăugată mare. În ultimii 20 de ani, compania a investit 885 milioane dolari în îmbunătățirea performanței tehnologice și diversificarea portofoliului de produse.

Cu activitatea suspendată la 3 hale de electroliză, din cele 5 unități existente, ca urmare a exploziei costurilor la energie, combinatul Alro a raportat o prăbușire de 73,90% a câștigului pretaxare EBITDA semestrial, la 52,91 milioane lei, de la 219,58 milioane lei în primele 6 luni ale anului trecut.

FOTO Cel mai vechi membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, fost ministru și secretar de stat, și-a dat demisia CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai vechi membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, fost ministru și secretar de stat, și-a dat demisia

„În timp ce am oprit temporar producția de alumină, pe baza unor factori economici, am decis să vindem afacerea cu bauxită din aceleași motive și am redus producția de aluminiu electrolitic, am investit în instalația noastră de eco-reciclare, pentru a sprijini producția de aluminiu cu consum redus de energie electrică, spunea președintele Consiliului de Administrație, Marian Năstase. „Ne concentrăm asupra programului pe termen lung de creștere a eficienței produselor prin achiziționarea unei linii de prelucrare a plăcilor de aluminiu capabilă să proceseze produsele cât mai aproape de cerințele privind dimensiunea, fiind astfel și mai aproape de clienții noștri și de nevoile acestora.

Activele totale ale Alro, societate controlată indirect de omul de afaceri rus Vitali Matchitski, erau la data de 30 iunie de 3,43 miliarde lei, cu 9,50% mai mici decât cele de 3,79 miliarde lei de la finalul anului 2022. În aceeași perioadă datoriile totale au coborât cu 8,48%, la 2,05 miliarde lei, de la 2,24 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
bvb
bursa
aluminiu
marian nastase