Electrica distribuie dividende în valoare de 40 milioane lei. Câți bani ajung la bugetul de stat

Electrica distribuie dividende în valoare de 40 milioane lei. Câți bani ajung la bugetul de stat

Sursa foto: Christian Horz / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 apr 2024

Compania de distribuție Electrica acordă un dividend cu randament mai mic de 1%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Electrica (EL) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație pentru acordarea de dividende în valoare de 40,00 milioane lei, ceea ce echivalează cu o rată de distribuție de 58,91% din profitul net individual de 67,90 milioane lei.

Din acestea, suma de 19,51 milioane lei va pleca spre bugetul de stat în contul participației de 48,79% din acțiuni pe care o are statul român prin Ministerul Energiei.

Transilvania Investments Alliance acordă un dividend cu randament de 4% CITEȘTE ȘI Transilvania Investments Alliance acordă un dividend cu randament de 4%

Dividendul brut este de 0,1178 lei/acțiune, similar cu cel acordat anul trecut, dar de 4 ori mai mic decât cel distribuit în 2022 și de 6 ori mai mic decât cel din 2021. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 13,08 lei/acțiune, acesta conferă acționarilor un randament de doar 0,83%.

Ca urmare a hotărârilor din Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor cu privire la anularea acțiunilor proprii, rămâne neclar dacă se poate face plata dividendelor la data de 21 iunie 2024, votată în AGOA. Electrica spune că va face toate demersurile pentru depunerea imediată a Hotărârii AGEA la Oficiul Registrului Comerțului, în vederea publicării în Monitorul Oficial, în încercarea de diminuare a impactului cu privire la data plății dividendelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
bursa
bvb
dividende
ministerul energiei