Electrica SA remarcă o consolidare a pozițiilor deținute de investitori instituționali. “Acțiunile defensive sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză.”

Electrica SA remarcă o consolidare a pozițiilor deținute de investitori instituționali. “Acțiunile defensive sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2020

Cotațiile Electrica SA au înregistrat, până pe 6 martie, a treia cea mai bună performanță din indicele BET (-9,86%), mult superioara indicilor BET si BET-NG, care consemnau scăderi de circa 23%, susține compania.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Electrica SA susține că evoluția cotațiilor pe Bursa de Valori (BVB) poate fi explicată prin faptul că, în această perioadă, a fost înregistrată o consolidare a pozițiilor deținute de investitori instituționali, care în mod tradițional au o strategie de investire pe termen mediu și lung.

“Considerăm că acest lucru se datorează inclusiv faptului ca acțiunile defensive (cele care nu sunt foarte afectate de ciclurile economice), precum cele ale Electrica, sunt considerate mai sigure în astfel de momente de criză, companiile de utilități fiind esențiale pentru economia națională”, precizează compania.

EXCLUSIV Eximasig se cuplează cu Banca Românească și va intra mai mult în polițe pentru locuințe, cu o nouă marcă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Eximasig se cuplează cu Banca Românească și va intra mai mult în polițe pentru locuințe, cu o nouă marcă

Grupul Electrica furnizează servicii pentru circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
bvb
investitori
institutionali
coronavirus