Electromagnetica, pierdere de 9 milioane lei la primul semestru, pe fondul unui șoc venit din piața de energie

Electromagnetica, pierdere de 9 milioane lei la primul semestru, pe fondul unui șoc venit din piața de energie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 aug 2017

În condițiile unui declin al veniturilor de aproape 13%, Electromagnetica realizează o pierdere semestrială de 9,04 milioane lei, față de profitul de 4,75 miloane lei din perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În anul 2016, după ce a aruncat „balastul” afacerilor pierzătoare se părea că Electromagnetica București (ELMA) a reușit să se redreseze, obținând un profit net anual de 4,33 milioane lei, după etape de pierdere. În 2017, însă, compania a revenit cu rezultate negative, iar pierderile de 6,82 milioane lei de la primul trimestru s-au adâncit până la 9,04 milioane lei la S1.

Este tot un șoc venit din domeniul investițiilor în energie. În raportarea la 3 luni, Electromagnetica menționa ca principală cauză a pierderii înregistrate prețurile de achiziție record atinse pe piața de energie în perioada de raportare, precum și de intrarea în insolvență a unui furnizor de energie debitor al societății, KDF Energy.

Canicula a majorat prețurile la electricitate la 150 de euro/MWh în regiune. România a fost nevoită să alimenteze cu energie toți vecinii săi: Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Serbia CITEȘTE ȘI Canicula a majorat prețurile la electricitate la 150 de euro/MWh în regiune. România a fost nevoită să alimenteze cu energie toți vecinii săi: Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Serbia

Veniturile Electromagnetica au fost, de asemenea, în contracție, -12,78%, la 98,58 milioane lei, față de 113,03 milioane lei. În luna iunie, compania a scos la vânzare un imobil de 2.000 de metri pătrați de pe strada Petre Ispirescu, în imediata apropiere a sediului său.

La data de 30 iunie, activele totale ale Electromagnetica erau de 385,78 milioane lei, în scădere cu 3,95 milioane lei față de cele prinse în contabilitate la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 11,96%, la 55,07 milioane lei, de la 62,55 milioane lei.

Electromagnetica este listată la cota Bursei de Valori București, iar la prețul de închidere al titlurilor sale de 0,1775 lei/acțiune, capitalizarea de piață a Electromagnetica este de 119,99 milioane lei (26,22 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa